Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zirai Don Uyarısı Yapıldı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 15-20 Mart arasında , Erzincan, da don olayının etkili olacağı belirtildi. Açıklamada, zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşların don olayına karşı gerekli tedbir alması istendi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğüne bağlı 12. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre 16.03.2020 Pazartesi günü saat: 17.00’dan, 20.03.2020 Cuma günü saat: 09.00’a kadar Erzincan ve çevresinde zirai don hadisesi beklenmektedir.

Konu ile ilgili Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada; “Tarımsal ve zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşların meydana gelebilecek zirai don hadiselerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Sıcaklığın gün içinde düşüşü genellikle öğleden sonra başlayıp, gece yarısından itibaren kritik seviyenin altına düşer. Düşüş gün doğumuna kadar sürer. Bu düşüş, gökyüzünün açık ya da kapalı olmasına, rüzgar şiddetine, havadaki nispi nem oranına, yağışa, topografyanın güneşe karşı konumuna göre hızlı ya da yavaş olabilmektedir. Sıcaklığın en düşük olduğu saatler sabaha yakın saatler olup genellikle gün doğumundan hemen önce pik değere ulaşmaktadır. Tarımsal üretiminde meydana gelen zararlar, genellikle bu aralıkta meydana geldiğinden, üreticilerimizin tedbirlerini bu periyot için planlaması, meydana gelebilecek zararı en aza indirecektir.