Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşlılar Derneğinden Stant Etkinliği

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü olması münasebetiyle Erzincan Millet Bahçesi arkasında oluşturulan çadırda Yaşlılar Derneği ile Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Halk sağlığı ve Toplum sağlığı birim çalışanları tarafında yaşlılar için tansiyon ölçümü yaptılar.

1 Ekim Dünya Yaşlılar

Özellikle yaşlılık döneminde rastlanan hastalıklar ile ilgili olarak bilgi veren Halk sağlığı ve Toplum sağlığı çalışanları yapılan kontroller sonrası ilgili yerlere sevklerini sağlıyorlar.

Düzenlenen etkinlik ile ilgili konuşan Erzincan Yaşlılar Dernek başkanı Nazmi Çiydem, “İnsanların yaşlı sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi yaşlıların sağlık ve sosyal açıdan yaşam standartlarının yükseltilmesine dikkat çekmek amacıyla 1 Ekim tarihi Dünya Yaşlılar Günü ilan edildi. Son yıllarda yaşlı nüfusunda meydana gelen artışlara paralel olarak yaşlıların yaşadığı sağlık sorunlarında toplumun bilinçlendirilmesi ve yaşlılarımızın daha çok hatırlanması için ülkemizde de yaşlılar günü kutlanmaktadır. Yaşlılar derneği olarak İl Sağlık Müdürlüğünün destekleri ile stant açtık. Stantta yaşlılarımıza psikolojik danışmanlık, tansiyon ölçümü ve bilinçli sağlık gibi konularda bilgilendirmeler yapıyoruz” dedi.

Erzincan Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında yaşlıları hayatın içerisinde yaşayarak farklı sportif ve sanatsal etkinliklerle aktifleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Etkinlikler kapsamında huzurevinde kurdukları BOCCE takımı ile il dışındaki müsabakalara da gittiklerini ifade eden Doğun, “İlimizde iki adet huzurevi bulunmakta yıl içerisinde 160 yaşlımıza hizmet vermekteyiz. Bunun yanı sıra gündüzlü bakımı çok önemsiyoruz. Yaşlılarımızın her türlü rehberlik ve psikolojik desteklerini sosyal hizmet merkezi aracılıyla sürdürülüyor.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yaşlılar Derneği tarafından hazırlatılan Bin kişilik aşure katılımcı ve vatandaşlara ikram edildi. Sabah saatlerinde başlayan etkinlik akşam saatlerinde sona erdi.