Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Sağlık-Sen, Bugün İş Bırakarak Tepkimizi Gösteriyoruz

Türk Sağlık-Sen bugün gün boyunca, iş bırakma eylemi yapacak. Buna göre iş bırakacak olan sağlık çalışanları Acil, yoğun bakım, çocuk acil ve yoğun bakımı, onkoloji, diyaliz servislerinde hizmet vermeye devam edecek.

Türk Sağlık-Sen bugün gün

Alınan karar ile ilgili olarak sendika binasında açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen İl temsilcisi Türk Sağlık-Sen Erzincan Şube Başkanı M. Gökhan Şahin, Sağlık çalışanları bir bütündür. Sağlık hizmetleri bir ekip işi olduğuna göre, bu ekibin her bir çalışanı değerlidir. Bizde çalışanlara bir bütün olarak bakarız” dedi.

Şahin yaptığı açıklamada, “Bizim talebimiz ve tüm sağlık çalışanlarının beklentisi makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenmesi sağlık çalışanlarımızın tamamının bundan faydalanmasıdır.

TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÜCRETLERİ ERİMİŞTİR

Bir günde hem açıklanıp hem de TBMM’de kabul edilen düzenleme eksik olmuştur. Doktorlarımıza verilen bir şey yoktur. Bir cebinden alınıp, diğer cebine konmuştur. Bu haliyle bile tüm hekimleri kapsamamıştır. PANDEMİ de omuz omuza cephede savaş veren kahramanlar, Tüm zorluklara rağmen hiç yılmadan devletine ve milletine hizmet eden cefakârlar, Kısacası cefanın talipleri doktorlarımız, hemşirelerimiz, kısacası sağlık çalışanlarımızın tamamıdır. Ayrı, gayrı olmaz. Sağlık çalışanları bir bütündür. Sağlık hizmetleri bir ekip işi olduğuna göre, bu ekibin her bir çalışanı değerlidir. Bizde çalışanlara bir bütün olarak bakarız.

Ne ayrımcılığı kabul ederiz, ne de ekonomik kayıplarımızın görmezden gelinmesine razı oluruz. Çünkü biz Türk Sağlık-Sen’iz bizim için her bir çalışan değerlidir. Onların derdi, derdimiz, isteği, isteğimizdir.

Son günlerde görüyoruz ki, özellikle sosyal medyada algı oyunları ve yalanlarla sağlık çalışanlarının arasına fitne sokulmaya çalışılıyor. Çalışanlar için verdiğimiz haklı mücadeleye nifak tohumu ekip, ilgiyi ve gündemi başka yönlere çekmek isteyenler var.  Gerçekleri değiştirip farkı yansıtmak gibi çirkinliklerle uğraşanlar var. İyi bilsinler ki onlara, ne bizler ne de çalışanlarımız fırsat vermez. Bu kirli oyunlar tutmaz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada kaynağından doğru bilgilere itibar edilmelidir.

TALEBİMİZ ÇALIŞANLARIN EKONOMİK SIKINTILARIN GİDERİLMESİ İÇİNDİR

Talebimiz Nettir; Talebimiz çalışanların ekonomik sıkıntıların giderilmesi içindir. Çalışanları memnun edecek, sağlık kurum ve kuruluşlarının tamamında görev yapan çalışanları kapsayacak makul bir ücret artışı bekliyor ve ümit ediyoruz. Sağlık müdürlüklerinden, toplum sağlığı merkezlerine, aile hekimliğinden acil sağlık hizmetlerine, Bakanlık Hastanelerimizden, Üniversite hastanelere kadar velhasıl sağlık kurum ve kuruluşlarımızın tamamında görev yapan tüm çalışanlarımız ve mesai arkadaşlarımıza iyileştirme yapılmalıdır.

TBMM’de bu konuda düzenleme yapılacağı yetkililer tarafından ilan edilmişse de, biz bunun bir an önce hayata geçmesini, kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz.  Mücadelemizde kararlıyız, sağlık çalışanları ile birlikte hakkımızı almanın gayretindeyiz.

Türk Sağlık-Sen olarak tüm platformlarda mücadelemizi sürdüreceğiz. Sağlık çalışanlarının gür sesi olmaya devam edeceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız” dedi.

Dertlerinin vatandaşı zor durumda bırakmak olmadığını belirten Şahin, “daima özveri ile çalışan sağlık kahramanlarımız var. Kamuoyunun şunu çok iyi bilmesini istiyoruz. Bizim amacımız hiçbir vatandaşı zor durumda bırakmak değil. Amacımız kesinlikle üretimden gelen hakkımızı istemek, çalışıyoruz, üretiyor ve alın terimizin karşılığını istiyoruz. Türkiye’de ekonomik veriler ortada. Artık birçok kamu çalışanı arkadaşlarımız, sağlık çalışanı arkadaşlarımız gerçekten geçim anlamında sıkıntı yaşamaktalar. Bundan dolayı yetkili olan tüm mercilerden artık kamu çalışanlarının sesini duyarak bir nebze ekonomik anlamda rahatlatmalarını bekliyoruz” dedi.

Sendika binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına Türk Eğitim Sen Erzincan Şube Başkanı Lütfü Küçük ve Türk Sağlık Sen üyesi çalışanlar katıldı.