Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Stantlarına Yoğun İlgi

Erzincan Valiliği Kemah ve Kemaliye Kaymakamlığı Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan ve 31 Ocak-03 Şubat tarihleri arasında İstanbul Beylik düzü TÜYAP Fuar ve kongre alanında düzenlenen 23.Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına(EMITT)katıldı.

Erzincan Valiliği Kemah ve

Dünyanın en büyük 4 Turizm Fuarından biri olan, EMITT 2020 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Beylik düzü Fuar ve Kongre Merkezinde, 24. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. 02 Şubat tarihine kadar açık kalacak olan fuarın ilk gününe Kemah ve Kemaliye stantları damgasını vurdu.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Erzincan Valiliği’nin katılmadığı fuarda, Kemah ve Kemaliye’nin kurdukları stantlar, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda renkli görüntülere sahne olurken fuarı gezmeye gelen ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir kösesinden gelen beldeleri, acenteleri, otelleri, girişimcileri, işletmecileri, turizm profesyonellerini ve turizm meraklılarını buluşturan EMITT 2020, bölgenin en önemli buluşma noktası olarak kabul ediliyor.

Kemah Kaymakamlığı, Kemah Belediyesi ve Kemahlılar Derneği ile Kemaliye Kaymakamlığı ve Kemaliye Belediyesi tarafından kurulan stantlarda, yörenin tarihi yerleri ile doğal güzelliklerini yansıtan maketler, fotoğraflar, yöreye özgü yöresel ürünler, kültürel ve turizm alanları tanıtıldı.

Kemaliye standında; yöreye has kapı tokmakları, lök, Pestil ve dut kurusu, Kemah standında ise, tulum peyniri, ceviz ve pestil gibi yörede üretilen ürünler sergilendi. Stantları ziyaret eden konuklara, tandır ekmeğinde tulum peynirli dürüm, ceviz, Pestil, lök, leblebi ve dut kurusu ikramında bulunuldu.

Kemah standında, Kaymakam İsmail Demir, Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan Kemal İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Çukadar, Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fahrettin Arslan ve Kemaliye standında ise, Belediye Başkanı Mehmet Karaman, Belediye Meclis Üyesi Etem Kılıç ve ilçede turizm işletmeciliği yapan Latif Yalçıner, ziyaretçilerle yakından ilgilenerek, yörenin tarih ve kültürü ile alakalı bilgiler sundular..