Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehit Yakınları Bayramın İlk Günü Şehitlerinin Kabrine Koştu

Erzincan’da korona virüs tedbirleri kapsamında 81 il genelinde alınan kararla sadece şehit ailelerinin kabir ziyaretlerine izin verildi. Erzincan’da Şehit yakınlarının kabrini ziyaret eden aileler, dua okuyup, çiçek bıraktı.

Erzincan’da korona virüs tedbirleri

Ramazan Bayramı’nın ilk günü mezarlıklar Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan 4 günlük sokağa çıkma yasağı sebebiyle boş kalırken, şehit ailelerine özel izin verildi. İzinle birlikte aileler bayram arefesi ve sabahında şehitliklere geldi. Şehitlerinin kabirleri başında Kur’an-ı Kerim okuyan aileler, şehitlerinin mezarlarını temizleyerek, çiçek dikti.

Her bayram olduğu gibi bu Ramazan Bayramı’nın birinci gününde de şehit aileleri ve yakınları şehitliğe ziyarette bulundu.

15 Ağustos 2016 tarihinde Diyarbakır Bölge Trafik Denetleme İstasyonu’na PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit düşen Polis Memuru Salih Zengin’in annesi Saime Zengin, “sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmaları nedeniyle devlet büyüklerine teşekkür etti. Her bayramda ilk iş olarak Terzi baba polis şehitliğine geldiklerini ifade eden Anne Zengin, “oğlumu ziyarete geldim. Oğluma ve şehitlerimize Kur’an-ı Kerim okuduk, dualar ettik. Allah devletimizden, milletimizden razı olsun. Devletimiz sağ olsun.” diye konuştu.



Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği Başkanı ve Şehit Salih Zengin’in kardeşi Abdulkadir Zengin, “abisi Şehit Salih Zengin’in Terzi baba polis şehitliğinde bulunan kabrini ziyaret ettikten sonra Erzincan Garnizon şehitliğini de ziyaret ederek tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim okutarak dua etti.

Şehit Salih Zengin, 15 Ağustos 2016 tarihinde Diyarbakır Bölge Trafik Denetleme İstasyonu’na PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit düşmüştü.