Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Satışlarına İzin Verilmeyecek

Yaklaşan Kurban bayramı öncesinde şehirlerarası karayollarında kurbanlık hayvan yüklü araçlara yönelik denetimlerini artıran Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kamyon ve tırlarda sıkı bir denetim gerçekleştiriliyor.

Yaklaşan Kurban bayramı öncesinde

Yaklaşan Kurban bayramı öncesinde Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri şehirlerarası karayollarında kurbanlık hayvan yüklü araçlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Başta Erzincan olmak üzere Erzurum, Tunceli, Kars, Ağrı, Iğdır gibi doğu illerinden büyükşehirlere gitmek üzere yola çıkan kurbanlık hayvan yüklü kamyon ve tırlarda sıkı bir denetim gerçekleştiriliyor.

Konu ile ilgili olarak konuşan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, şunları söyledi; ” 2019 yılı Kurban Bayramı 11 Ağustos 2019 tarihinde idrak edilecektir. Kurban Bayramı öncesinde yaşanacak olan yoğun hayvan hareketleri nedeni ile hayvan hastalıklarının İller arasında yayılma riski bulunmaktadır dedi.

Bu nedenle kurbanlık olarak sevk edilecek büyükbaş ve küçükbaş hayvanların hayvan sağlığı açısından belli Kriterleri yerine getirmeleri gerekmektedir. İl dışına sevk edilecek büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda ise nakil esnasında veteriner sağlık raporu bulundurulması zorunludur. Yetiştiricilerimizin kulak küpesiz, belgesiz, sağlık durumu iyi olmayan, yıl içerisinde aşıları yapılmamış hayvanları kurbanlık olarak sevk etmemelerini istiyoruz.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde görevli Veteriner Hekimler tarafından kurban bayramına kadar olan süreçte Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir şekilde yol kontrolleri yapılacaktır. Kurban bayramı öncesi ve bayram süresince gerek yol kontrollerinde ve gerekse hayvan pazarlarında yapılacak olan denetimlerde uygun olmayan kurbanlık hayvan satışına izin verilmeyecektir” dedi.