Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nasıl Bir Avukatlık Olmalı

Erzincan Barosu stajyer avukatlara yönelik sürdürdüğü 2019 yılı stajyer eğitimlerinin sonuncusunu gerçekleştirdi. Programda Nasıl Bir Avukatlık Olmalı konulu stajyer eğitimi verildi.

Erzincan Barosu stajyer avukatlara

Erzincan barosu tarafından devam eden Stajyer Avukatlara yönelik 2019 yılı “Hedefimiz Nasıl Bir Avukatlık Olmalı” konulu staj eğitim programını staj eğitimlerinin sonuncusu yapıldı.

Erzincan Barosu Konferans salonunda, Hedefimiz Nasıl Bir Avukatlık Olmalı konulu staj eğitim programını gerçekleştirdi. Eğitim programı öncesinde konuşan Erzincan Baro Başkanı Av. Âdem Aktürk, “Avukatlık mesleğinde kendini sürekli yenilemek, geliştirmek çok önemlidir. Bir avukat ne kadar bilgili ve tecrübeli olursa, o kadar başarılı olur dedi.

MESLEKTAŞLARIMIZIN EĞİTİMİ VE GELİŞİMİNİ ÖNEMSİYORUZ

Başkan Aktürk konuşmasının devamında; “2019 yılı içerisinde pek çok meslek içi eğitim semineri planladık. Bu doğrultu da tüm meslektaşlarımızın katıldığı 7 tane meslek içi eğitim semineri ile stajyer avukatlarımız için 10 derslik toplam 48 saat staj eğitim programı yaptık. Ayrıca 22 stajyer avukatımızı Türkiye Barolar Birliği tarafından bir hafta süreyle verilen eğitim programına gönderdik. Bundan sonraki süreçte de meslek içi eğitim çalışmalarımız yoğun şekilde devam edecek. Hukuk Fakültesinin size öğrettikleri pratik olarak sizin avukatlığı kazanmanıza ilişkin hiçbir yeterlilik taşımıyor.

Fakülte eğitimi yorumlama gücünü verdi ama pratikte ne ile karşılaşacağınızı size ilk öğreten yer gerçekleştirdiğiniz stajdır diyen başkan Av. Aktürk,  Bizde staj eğitimlerimizde bunu yerine getirmeye çalıştık. Her zaman genç meslektaşlarımız olarak sizlerin yanındayız. Adaletin temeli savunmadır, bunu sağlayan da Avukatlardır. Avukatlar; milletin yargıdaki temsilcileridir, hakkın ve halkın savunucularıdır.

Hukuk eğitiminden mesleğe girişe, savunmanın bağımsızlı ve etkinliğinden yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığına kadar bugün yaşadığımız sorunlar eninde sonunda çözülecektir. Önemli olan tüm hukukçular ve de Avukatlar olarak çözümün bizde olduğu bilinci ile çalışmamız, özveri ile katkı koyarak, saygın, etkin ve işlevli bir avukatlığı hedeflememizdir.

Erzincan Baro Başkanı Av. Âdem Aktürk, geleceğiniz sizin elimizde, geleceğinizi inşa edin” diyerek sözlerini tamamladı.