Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kıtalararası Yüzme Yarış’ında Erzincan’ı Temsil Edecek

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 1989 yılından bu yana düzenlenen, İstanbul ve ülkemizin spor yoluyla tanıtımına büyük katkı sunan Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, bu yıl da yerli ve yabancı yüzücülerin deneyim yaşayacağı bir organizasyon.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi

Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarış’ının işleyişinde tüm dünyayı etkileyen COVID-19 pandemisi kapsamında ulusal ve uluslararası ilgili kuruluşların duyurduğu tavsiyeler doğrultusunda birtakım düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenlemeler ile katılımcıların ve görevlilerin sağlıklarını korumak ve organizasyonun sorunsuz bir şekilde düzenlenmesini sağlamak amaçlanıyor.

Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu sene 32.’si düzenlenecek olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarış’ında bu sene Erzincan’ı Geyikli Şehit Polis Hakan Can İlkokulu sınıf öğretmeni Abdulkadir Aykut temsil edecek.

İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı Anadolu yakasında Kanlıcadan başlayıp, Avrupa yakasında Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda sona eriyor. Parkurunun 6,5 kilometre olduğu yarışa 50 ülkeden 2700 yüzücü katılıyor. Dünyada iki kıtayı birleştiren tek yüzme yarışı olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından “En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu” seçildi.

Çalışmalarına Erzincan Olimpik Yüzme Havuzunda başlayan Abdulkadir Aykut “Yüzme ile amatör olarak uzun yıllardır ilgileniyordum. Kıtalararası Yüzme Yarış’ına katılmayı da 3-4 senedir düşünüyordum; ancak bu seneye kısmet oldu. Verimli bir hazırlık sürecinden sonra Ankara Eryaman Yüzme Havuzunda 800 metre elemelerini başarıyla geçerek, Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarış’ına katılmaya hak kazandım. İlk defa katılacağım için heyecanlı ve çok mutluyum. İnşallah Yarış günü Asya’dan Avrupa’ya kulaç atarak, en iyi dereceyle yarışı bitirmek istiyorum. Erzincan Olimpik Yüzme Havuzunda başladığım antrenmanlara şu anda Sakarya’da devam ediyorum.” dedi.

Yüzmeyi 13-14 yaşlarında Boğaz’da öğrendiğini söyleyen Aykut, “Bu sebeple Boğaz’da yüzmek benim için özel bir anlama sahip. Uzun yıllar sonra tekrar Boğaz’da kulaç atmak ve Asya ile Avrupa’yı birleştirmek heyecan verici olacak. Dünyanın sayılı açık su organizasyonlarından birinde Erzincan’ı en iyi şekilde temsil edeceğim” dedi.

Katılımcıların İstanbul’un tarihi yapıları ve muhteşem manzarası eşliğinde iki kıta arasında kulaç atacağı Yarış için tüm hazırlıklar tamamlanırken, COVID-19 nedeniyle sıkı tedbirler alındı.

Bu yıl seyircisiz olarak gerçekleştirilecek olan Yarışta, önceki yıllarda düzenlenen parkur tanıtım turları, basın toplantısı, gösteri yüzüşü ve alan etkinlikleri yapılmayacak. Yarışta tüm süreçler sosyal mesafeye ve temassızlık ilkesine dikkat edilerek gerçekleştirilecek. Alanda, bu yıl sosyal mesafeyi koruma amaçlı olarak sayısı 3’e çıkarılan sporcu gemilerinde ve su üstünde görev alacak profesyonel bir ekip, tedbirlerin en iyi şekilde uygulanmasını ve yüzücülerin sağlığının korunmasını sağlayacak.

32. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı bu sene 23 Ağustos’ta yapılacak. Organizasyon güvenliği nedeniyle İstanbul Boğaz’ı yarış günü gemi trafiğine kapatılıyor.