Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kavrulacağız

Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren kuzeybatı kesimlerinden başlayarak hafta boyunca ülke genelinde artacağı tahmin edilirken Erzincan’da sıcaklıkların 35 dereceyi bulması bekleniyor.

Mevsim normallerinin altında seyreden

Erzincan’da vatandaşlar aşırı sıcaklar nedeniyle iftar saatlerini parklarda, ağaç gölgesinde bekliyor.

Erzincan il merkezinde sıcaklıklar 33 dereceyi gördü. Sıcaklıklar daha da hissedilince dayanılmaz bir hal almaya başladı. Çok sayıda vatandaş parklarda, ağaç gölgelerinde zaman geçirmeye başladı. Bazı vatandaşlar ise ağaç gölgelerinde yatarak dinlenmeyi tercih etti.

Uzmanlar, vatandaşları güneşin tepe noktada olduğu saatlerde dışarıya çıkmamaları konusunda uyarırken özellikle kalp ve tansiyon hastalarının dikkatli olmalarını istedi. Sıcak hava dalgasından etkilenmemek için saat 10.00 ila 16.00 arasında mümkün olduğu kadar güneşten uzak durulması, gölgenin tercih edilmesi, şapka kullanılması, güneş koruyucu sürülmesi ve cildin örtülmesi gibi önlemler alınabileceğini dile getirerek, “Sıcak hava dalgalarından kötü bir şekilde etkilenmek istemiyorsanız, gölgede, hafif, sulu ve yavaş bir yaşam sürdürmeye dikkat edilmesi konusunda uyardılar..