Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İyi ki Varsın TÜRKİYE

Erzincan Valiliği bünyesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erzincan genelinde okullardan öğrencilerin katılımı ile bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla Mehmetçiğin başlattığı Barış Pınarı Harekâtına destek verdi

Erzincan Valiliği bünyesinde İl

Erzincan Valiliği bünyesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erzincan genelinde okullardan öğrencilerin katılımı ile bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla Mehmetçiğin başlattığı Barış Pınarı Harekâtına destek verdi

Erzincan’da öğrencilerin ve protokolün kalıtımıyla gerçekleştirilen yürüyüşle, Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtına destek verdi. Saat Kulesi önünde toplanan öğrenciler Ordu Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüş yapan öğrenciler attıkları sloganlara cevrede ki vatandaşlarda destek verdi. Yürüyüş boyunca alınan güvenlik tedbirleri gözden kaçmadı.

Yürüyüş sonrası  Erzincan Cumhuriyet meydanında toplanan öğrencilere katılım sağlayan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İletişim Başkanlığı Erzincan İl Müdürü Yahya Tekin, Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ile öğrenci ve öğretmenler Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşını okudu.

Programda konuşma yapan lise öğrencisi Bengü Sezer, Yıllar geçer, tarihler değişir, çağlar açılır kapanır ama zulmü kabul etmeyen, İslam’ın sancaktarı, mazlumların umudu Türk’ün kaderi değişmez, değişmedi de. Dünyanın belki de en zor coğrafyasında uğruna döktüğü onca şehit kanıyla vatan yaptığı topraklarının yanı başında oluşan terör yuvalarını yıkmak, Misak-ı Milli ile çizilmiş sınırlarını korumak ve yine terör örgütlerince evlerinden, vatanlarından edilmiş onlarca insana daha huzurlu bir hayat sağlamak için zalimin üstüne gidiyoruz yine. Ve artık emperyalistler ve uşaklarıyla olan bin yıllık mücadelemizde yeni bir aşamadayız. Ülkemizin sınırlarında devlet kurma hayalinde olan teröristlere bomba olup yağmaya gidiyoruz. Dünyanın beşten büyük olduğunu tüm cihana ispatlamaya gidiyoruz.

Bugün, kahraman ordumuza manevi desteğimizi bir kez daha göstermek için toplandık. İstedik ki şanlı bayrağımız okullarımızda, caddelerimizde ve şehrimizin dört bir köşesinde gururla dalgalansın ve binlerce gencimiz de cephelerdeki ağabeylerini her fırsatta hatırlasın, selamlasın. Sözlerimi sonlandırırken umuyorum ki tarih boyunca tüm oyunları bozan, karanlıkları dağıtan salalarımız sizlerin sayesinde “bayramlarımızın müjdecisi’” olmaya devam etsin. Vatan toprağı için şehadet şerbeti içmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anarken tüm dünyanın gözü üzerinde olan, Barış Pınarı harekatı için cephedeki tüm askerimize, güvenlik güçlerimize de zafer diliyorum. Seferimizin kutlu bir zaferle taçlanmasını yürekten diliyorum. Ve biliyorum ki sadece biz değil “Vefalı Türk geldi yine “ diyerek gözü yollarda olan, İslam sancağını özleyen tüm ümmet de dualarıyla birlikte bizlerle. Sizlere son olarak Trabzonlu şehidimiz Eren’imizin dediği gibi seslenmek istiyorum: İyi ki varsınız gençler, iyi ki varsın TÜRKİYE” dedi.

Farklı okullardan katılım sağlayan Öğrenciler: “Ülkemizin Güney Doğusunda süren Barış Pınarı harekâtı sayesinde birçok yer teröristten arındırılıyor. Bu sebeple bütün askerlerimize minnettarız. Askerlerimize destek olmak vesilesiyle burada toplanmış bulunmaktayız. Ve unutulmamalıdır ki bu harekâtta ülkemiz ve çevre ülkelerde barış ve huzuru sağlanmak amaçlanmıştır. Allah askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun” , “Bugünlerde ülkemizin en önemli gündemlerinden biri Barış harekâtı. Ülkemizin geleceği için ve güvenliği için çok önemlidir Ülkemizin en doğal hakkı sınırlarını savunmak. Bu yüzden Türkiye orada şuan da huzuru ve barışı getirmek için mücadele veriyor. Biz gençler ülkemizin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz. Allah milletimize zeval vermesin. Çünkü buradan daha gidecek vatanımız yok. Vatan bizimdir ve savunmaya devam edeceğiz” , “İslam’ın sancaktarı, mazlumun umudu, Türk’ün kaderi değişmez. Değişmedi de. Dünyanın beklide en zor coğrafyasında uğruna döktüğü onca şehit kanıyla vatan yaptığı toprakların yanı başında oluşan terör yuvalarını yıkmak, Misakı Milli ile çizilmiş sınırlarını korumak ve yüne terör örgütlerince evlerinden, vatanlarından edilmiş onlarca insana daha huzurlu bir hayat sağlamak için zalimin üstüne gidiyoruz yine. Ve artık emperyalistler ile uşakları ile olan bin yıllık mücadelemizde yeni bir aşamadayız. Ülkemizin sınırlarında devlet kurma hayali teröristlere bomba olup yağmaya gidiyoruz. Dünyanın beşten büyük olduğunu tüm cihana ispatlamaya gidiyoruz” dediler.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, konuşmasında: “Bugün Milli eğitim Müdürlüğümüzün planlamış olduğu Barış Pınarı Harekâtına destek vermek amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Türk ordusunun yıllar önce her zaman zaferle sonuçlandırdığı bir savaşa daha başlamış bulunmakta. Allah’ın izni ile bunu da zafer ile sonuçlandıracağız kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, ise: “Barış Pınarı Harekâtı’nın 3. Gününde. Uluslararası hukuka uygun ve uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızın kullanılması şeklinde cereyan eden bu harekâttan amacımız hemen güneyimizde kurulmak istenen terör devletini terör koridoruna parçalamak memleketimizdeki misafir ettiğimiz Yaklaşık 3 milyon 600 bin civarında ki Suriyeliyi kendi vatanlarında yeniden iskân etmek ve güvenlik içerisinde yaşamalarını sağlamak Bugün de Erzincan’ımızda gençlerimiz bir araya gelmişler Bütün okullarımızı bayraklarla donatmışlar ve bu iradelerini Barış harekatına olan destek iradelerini ifade edebilmek için meydanda toplanmıştır. Bizde arkadaşlarımızı gururla Gözyaşları içerisinde izledik. Cephedeki bütün kahramanlarımızın gözlerinden öpüyorum onları muvaffakiyetler diliyoruz”  diye konuştu.