Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşlemeleriyle Gözlere ve Gönüllere Hitap Ediyor

Erzincan’da ve birçok ilde Doğaya açılan penceresi olan Özel Ahşap lamine, Ahşap Pencere ve kapı sistemleri işletme sahibi Hasan Özel Erzincan Organize sanayisinde gerçekleştirdiği Selçuklu ve Osmanlı Mimarisi işlemeleriyle gözlere ve gönüllere hitap ediyor.

Erzincan’da ve birçok ilde

Baba mesleği mobilya imalatı mesleğine 1982 yılında adım attığını belirten işletme sahibi Hasan Özel, 1986 yılında yöresel şartlarda Mobilya imalatına başladığını belirterek,” değişen şartlara göre makine Ekipmanı mı günün şartlarına göre yenileyip 1995 yılında Erzincan organize sanayi bölgesinde ilk olarak 680 metrekarelik bir binada üretime başladım dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ İLE İŞLETMEMİ BÜYÜTTÜM

Avrupa Birliği’ne proje yaparak modern ahşap teknolojileri üzerine bir tesis kurarak sektörde söz sahibi olmaya başladığını belirten Özel, tesisimizde ahşap Entegre Tesisler fırınlamadan Budak ayırmaya, boy eklemeye farklı ölçülerde farklı detaylar da ahşap Kiriş üretmeye başladık. Üretmiş olduğumuz işleri talep olursa pazarlıyoruz talep olmadığı zamanda kendi imalatlarımız da kullanıyoruz..

60 ve 68 Avrupa normunda ahşap pencere imalatı yapmaktayız. Masif kapı imalatı yapmaktayız. Her türlü MDF HDF tarzı lake kaplama kapı imalatımızda vardır, kapının hammaddesi kasa pervaz üretmekteyiz masif olan her şeyin hammaddesini üretmekteyiz yöresel ağaçlardan fırınlayıp masif mobilyalar üretip Masif Mobilya ham maddesini piyasaya sunmaktayız.

ÜRETİMLERİMİZ KENDİ İMALATIMIZ

Yapmış olduğumuz işler içerisinde bahçe mobilyaları kütük ev, ahşap ev, cami mobilyaları bulunmakta referans olarak da cami mobilyası Erzincan Organize Sanayi Camii Erzincan Üniversitesi Cami Ahşap Doğramada da referanslarımız Ankara’da 7 firmaya fason işte yapmaktayız. Kendimiz işi alıp kendinize yapmaktayız makinalar durmasın diye günün şartlarına göre sistemi değerlendirmeye çalışıyoruz.

Açık alanımız 11 Bin metrekare kapalı alanımız ise 2150 metrekare bu alan içerisinde 180 metrekare SHOWROOM ve yönetim kısmı 250 metrekare boyahane yaklaşık olarak 1800 metrekare imalat 75 metreküplük de bir fırın ve bu fırının alanı var.

İşletmemizde ağırlıklı olarak çoğu zaman 25 personele kadar çıkıyoruz ama ekonomik şartlardan ötürü üç dört kişiyle de kendimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz.

SELÇUKLU VE OSMANLI MOTİFLERİNİ İLK KEZ KULLANDIM

Selçuklu ve Osmanlı motifleri sanatkâr olan herkesin ilham kaynağıdır. Bundan ötürü Ben de daha evvel hiç Cami yapmadığım halde Organize Sanayimizin Camisi’nin Benim tarafımdan yapılmasını söylediler. Orada karınca kaderince elimden geldiği kadar Osmanlı motifleri kullanarak bir şey icra etmeye çalıştım. Ardından orayı gördüler Erzincan’ın en büyük camisi olan üniversite cami için söylediler Orada işte Selçuklu motifleri uyguladık ve orda ilk defa ömrümde mukarnas Yani yine bir Selçuklu sanatı olan el sanatı olan mukarnas deneme mi yaptım ustalarımız kadar olmasa da güzel bir eser ortaya çıkardığıma inanıyorum. 

FARKLI İLLERE FARKLI ÜRETİMLER YAPIYORUZ

İhracat konusunda zayıf olduklarını ifade eden işletme sahibi Hasan Özel, devamlılık arz etmesi açısından yatırımın devamlılaştırılması gerekiyor. ekonomik şartlardan ötürü de bu tür risklere çok giremiyoruz dışarıya bir ihracatımız yoktur ama ülke içerisinde şu anda Ankara’da 8 firmaya iş yapmaktayız. Çanakkale’de bir işimiz var kendimiz yapıyoruz Eskişehir’de bir işimiz var kendimiz yapıyoruz Türkiye’nin Kahramanmaraş Sultan Abdülhamit Han Camiinin doğramaların da biz yaptık. Türkiye’nin en büyük yerlerinden biridir sipariş geldiği takdirde her türlü projeyi ahşap ile alakalı her türlü projeyi çözüm bazında çözeceğimize inanıyorum” ifadelerine yer verdi.