Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İki Gün Sürecek

Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından kermes düzenlendi. Düzenlenen kermeste elde edilecek gelirin öncelikli olarak okullarında eğitim gören maddi durumu iyi olmayan öğrenci ve ailelerine verilecek.

Erzincan Mesleki ve Teknik

Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından kermes düzenlendi. Düzenlenen kermeste elde edilecek gelirin öncelikli olarak okullarında eğitim gören maddi durumu iyi olmayan öğrenci ve ailelerine verilecek.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden anlamlı davranış..  Kermeste makine atölyesi,  metal atölyesi ve Mobilya atölyesinde yapılan el işi ürünlerin satışı gerçekleştiriliyor.

Erzincan Eski belediye Millet bahçesi arkasında gerçekleştirilen Kermesin açılışına il milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Milli Eğitim Müdürü yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kermeste makine atölyesi,  metal atölyesi ve Mobilya atölyesinde yapılan el işi ürünlerin yanı sıra öğrenci velilerinin yapmış oldukları ev yemeklerinin de satışları yapılıyor.

Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gökmen Güler yaptıkları kermes ile ilgili olarak yaptığı açıklamasın da; “Okulumuzda uygulanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlediğimizi kermeste elde edilen gelirinin tamamı Ramazan ayında maddi durumu zayıf olan öğrenci ve ailelerine verilecek. Bizim burada ki amacımız öğrenci ve ailelerimizin yardımlaşma ve dayanışma duygusunu ileriye taşımak dedi.

Güler, 24 ve 25 Nisan tarihleri arasında iki gün sürecek olan kermesimize ilk günde oldukça yoğun ilgi var. İnşallah istediğimizi gerçekleştiririz. Önceliğimizi okulumuz öğrencileri arasında maddi durumu iyi olmayanlar. Bu tip etkinliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Erzincanlı tüm vatandaşlarımızı kermesimize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kermeste görev alan öğrenci ve ailelerinin mutlulukları gözlerinden okunurken vatandaşların ilgileri de kermesin amacına ulaşacağını gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında İmzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği protokolünde Erzincan’da Mesleki ve Teknik alanda Eğitim veren okullar arasında İstihdam desteği sağlayacak tek okul olarak seçilen Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Gökmen Güler, Protokol çerçevesin de alan programları ve eğitim materyallerinin yabancı dil ağırlıklı olarak güncellenmesi Atölye ve laboratuvarlarının yeni teknolojilere uygun olarak donatılması, öğretmen eğitimleri için hizmet içi eğitim faaliyetlerinin düzenlenmesi, iş ve işlemlerin yürütülmesi, başarılı öğrencilere burs verilmesi, öğrencilere temrinlik malzemelerin temin edilmesi,  ve mezun olacak öğrencilerimiz için TOBB oda ve borsa üyeleri firmalarda istihdam önceliği sağlanacak dedi.

Haber: Hasan Çakmak