Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İftiranın Sahiplerini En Şiddetli Şekilde Kınıyoruz

Erzincan Baro Başkanı Av. Âdem Aktürk, kendilerini “Düşünceye Özgürlük Girişimi” olarak adlandıran bir grubun, 19 Mayıs’ı, “Türk Halkının Milli Gurur Günü” olmaktan çıkarıp, “Milli Utanç Günü ”ne çevirmeyi amaçlayan bir etkinlik düzenleyeceğini öğrenmiş bulunmaktayız dedi.

Erzincan Baro Başkanı Av.

19 Mayıs; Anadolu topraklarının batılı emperyalist devletler tarafından işgal ve istila edildiği bir dönemde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak adına Samsun’a ayak bastığı, bağımsızlık meşalesinin ateşlendiği ve umudun yeniden canlandırıldığı önemli bir gündür.

19 Mayıs 1919, aynı zamanda hukuk meşruiyetine dayanan, gücünü hukuktan alan bir milli başkaldırının ilk adımıdır. Türkiye, halkıyla ve kurumlarıyla, Milli Kurtuluş’un ilk adımının 100. yılını coşkuyla kutlamaya hazırlanırken Ankara’da, kendilerini “Düşünceye Özgürlük Girişimi” olarak adlandıran bir grubun, 19 Mayıs’ı, “Türk Halkının Milli Gurur Günü” olmaktan çıkarıp, “Milli Utanç Günü ”ne çevirmeyi amaçlayan bir etkinlik düzenleyeceğini öğrenmiş bulunmaktayız.

18 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşeceği ilan edilen etkinliğin afişlerinde ve açıklamalarında 19 Mayıs 1919, “Pontus Rum/Helen Soykırımının 100. Yılı” olarak nitelenmektedir. Millî Mücadele’nin merkezi Ankara’da, Türk Halkının kutsal isyanının başlangıcının, soykırım başlangıcı olarak tanımlanması, bir ulusun ve ülkenin tarihine ve kimliğine yapılabilecek en büyük saygısızlık ve meydan okumadır.

19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadelemizin 100. yılında büyük bir cüretkârlıkla yapılmak istenen bu toplantıyı ve pervasız iftiranın sahiplerini en şiddetli şekilde kınıyoruz” ifadelerine yer verdi