Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hizmet Vatandaşın Ayağına Gidiyor

Erzincan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü Erzincan Genelinde hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlar için evlerine kadar giderek Gezici Kayıt Terminali (GKT) ile kimlik kartı başvuruları alıyor

Erzincan İl Nüfus ve

Erzincan’da İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü personelleri engellilik durumu nedeniyle müdürlüğe gelemeyen vatandaşlara evlerinde yeni kimlik kartı başvuru hizmeti vermeye başladı.

Erzincan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Sevgül Zengin, konu hakkında yaptığı açıklamada‘‘ Erzincan ilimizde yaşayan hasta, engelli hali mevcut olup, bu durumu sağlık raporu ile belgelendiren vatandaşların evlerinden Gezici Kayıt Terminali (GKT) kimlik kartı başvuruları alın maya başlanmıştır.

Nüfus Müdürlüklerine gelemeyecekleri bildirilen kişilerin (yatalak hasta) kimlik kartı başvuruları mülki idare amirinin onayıyla hizmete ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın evlerine gidip müracaatlarını gerçekleştirmekteyiz. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak dağıtımına başlanan cipli akıllı yeni kimlik kartlarını almada sorun yaşayacak olan yaşlı ve hasta vatandaşlar için mobil gezici kayıt terminali (Bilgisayar yazıcı, optik okuyucu iz cihazı) uygulaması ile nüfus müdürlüklerine gelemeyen ve durumu belgelendiren kişiler bu uygulamadan istifade edebilmektedir.

GEZİCİ KAYIT TERMİNALİ İLE EVLERE GİDİLİYOR

15 yaş ve üzeri olan kişilerin biyometrik veri ve imzasının alınmasını gerekli kılan uygulamada Gezici Kayıt Terminali (GKT) ile bu kolaylığı sağlayan ve vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıp, hizmeti ayağına götürmekteyiz diyen Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Sevgül Zengin, Türkiye genelinde 2016 yılında uygulaya konulan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik kartı başvuruları için vatandaşların nüfus müdürlüklerine şahsen müracaatları zorunlu olup, 15 yaş ve üzeri kişilerin biyometrik (parmak izi veri ve imzalarının alınmasını gerekli kılan uygulamada nüfus müdürlüklerine gelemeyecek durumda olan yatağa bağımlı hasta, yaşlı, engelli vatandaşlarımız bu durumlarını sağlık raporu ile belgelendirmeleri halinde, gezici kayıt terminali ile evlerine gidilmek suretiyle işlemlerini başlattıklarını söyledi.

VATANDAŞIN İŞİ KOLAYLAŞTI?

Gezici Kayıt Terminalleri: ile T.C. Kimlik kartı başvurularının alınabilmesi için yapılacak işlemler şöyle sıralayan Sevgül Zengin “Hasta veya yakının resmi talebini takiben Valilik onayı ile T.C. Kimlik numaralarına göre başvurusu alınacak kişilere ait kimlik bilgileri MERNİS veri tabanında gezici kayıt Terminaline yüklenmektedir. ilgililer tarafından kimlik kartı alacak kişinin T.C. Kimlik numarası ile anlaşmalı Banka şubelerinden birine veya vergi dairesine veya PTT şubelerine Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı bedelinin ödenmesi gerekir. Müracaatta; birer biyometrik fotoğrafında bulundurulması istenmektedir. Ayrıca başvuru alınacak kişinin elinde mevcut nüfus cüzdanı, nüfus cüzdanı yoksa kimliğini ispata yarar bir belgenin (Aile cüzdanı, sürücü belgesi ve geçerli pasaport, vb) belgelerden birinin ibraz edilmesi gerekir. Bu belgelerden birinin ibraz edilmemesi halinde, başvurusu alınacak kişinin anne, baba, eş, ergin kardeş, ya da ergin çocuğunun birlikte beyanda bulunması şarttır dedi. 

GEÇİCİ KİMLİK BELGESİ DÜZENLENİYOR

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı işlemleri tamamlanan ilgiliye, geçici kimlik belgesi düzenleyip veriyoruz. Cipli (Akıllı) kartların basımı Ankara Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce gerçekleşip, 2-3 gün içerisinde vatandaşın beyan ettiği, bildirdiği adrese PTT aracılığı ile teslim edilmektedir.