Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hedef Kooperatifçiliğin Güçlendirilmesi

Ticaret Bakanlığı tarafından organize edilecek Türkiye Kooperatifler Fuarı Bu yıl “Küresel ekonomiye etkisi” teması ile 5-8 Aralık tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası Kongre ve Sergi Merkezinde yapılacak.

Ticaret Bakanlığı tarafından organize

Konu ile ilgili olarak Erzincan Ticaret il Müdürü Recai Palabıyık kısa bir açıklamada bulunarak; “Ülkemizde kooperatifçiliğin geliştirilmesi, kooperatif ürünlerinin tanıtımı ve bu alanda bir farkındalık oluşturularak kooperatifler aracılığıyla iç ve dış ticaretin geliştirilmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından belirli aralıklarla düzenlenen kooperatifler fuarının üçüncüsü 5-6-7 ve 8 Aralık 2019 tarihinde Ankara Ticaret Odası Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleştirilecek..

Genel Müdürlüğümüzce düzenlenen Türkiye Kooperatifler fuarı kapsamında kooperatifler ve üst kuruluşları ile kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının, kooperatifçiliğe destek sağlayan bankalar ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, zincir marketlerin ve önde gelen elektronik ticaret firmalarının yetkileri ile tüm halkımızın buluşması, esnaf ve çiftçilerimizden girişimci ve tüketicilere kadar ticari hayatın içinde ki tüm aktörlerin bilinçlendirilmesi ve ortak iş yapabilme kültürünün artırılarak kooperatifçiliğin geliştirilmesi hedefleniyor..

Ayrıca fuar kapsamında kooperatiflerimiz ile organizasyona davet edilecek yabancı kooperatiflerin temsilcileri fuar çatısı altında bir araya getirilecek. Kooperatifçilik değerlerinin ve güncel kooperatifçilik uygulamalarının gündeme taşınacağı paneller de düzenlenecek. Fuar süresince çocuklara ve kaybolmaya yüz tutan geleneksel meslek kollarına ilişkin gösteriler gerçekleştirilecek. Yine Kriterler çerçevesin de yapılacak ola değerlendirmeler ile belirlenen başarılı kooperatiflerimiz ile Türkiye genelinde ortaokul öğrencileri arasında düzenlenecek olan kooperatifçilik temalı resim yarışmasın da dereceye giren öğrencilerin ödülleri de fuarda takdim edilecek.

Bu bağlamda, Fuar süresince düzenlenecek olan panellerden ve fuar kapsamında elde ettikleri tecrübelerden yararlanarak Erzincan İlimizde kooperatif kurulması ve öncülük etmek isteyen vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen tarihlerde teşriflerini bekliyoruz” dedi.