Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gönül Kuşları Vesile Annenin Evine Uçtu

Gönül Kuşları Kulüp öğrencileri, yardımlaşma, dayanışma ve sosyal sorumluluk kapsamında ihtiyacı olan ailelere yardımda bulundu. Gönül Kuşları” 3 öksüz çocuğu ile hayata sımsıkı sarılan Vesile annenin evine uçtu.

Gönül Kuşları Kulüp öğrencileri,

Demirkent TOKİ ortaokulu 6/B sınıfı öğrencileri, sosyal bilgiler dersinin kazanımları arasında yer alan “Toplumsal birlikteliğin oluşmasında sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlere katılır.” Kazanımı kapsamında öğretmenleri gözetiminde “Gönül Kuşları” adlı yardımlaşma kulübünü kurdular.  Engelli ve yaşlı bireylere yardım amacıyla kurulan kulüp ilk etkinliğini “Vesile Anne ”ye düzenlediği ziyaretle yaptı.

Eşini yakın zamanda kaybetmiş, kas kaybı hastalığı sonucu ellerinde ve kollarında güç kaybı yaşayan, 3 yaşında bir kız bir erkek(ikiz) ve 14 yaşında bir kız olmak üzere üç öksüz çocuğu ile yaşama sımsıkı sarılan Vesile Anneyi ziyaret etti. Gönül Kuşları kulübü öğrencileri, yanlarında getirdikleri kışlık kıyafetleri aileye hediye ettiler. Duygulu anların yaşandığı ziyaret sırasında Vesile Anne; çocuklara bol bol dua ederken, çocuklarda ikiz olan bebeklerle neşeli zamanlar geçirdi.

Kulüp hakkında bilgi veren Demirkent TOKİ Sosyal Bilgiler öğretmeni ve Kulüp sorumlusu Serdar Halis Öcal; “Etkinlik kapsamında öğrencilere “dayanışma ve yardımseverlik” becerileri kazandırılması ve çocukların bu becerileri sosyal hayatta içselleştirilmesi hedeflendi. “Veren el alan elden üstündür” düsturu kapsamında çocukların kişilik gelişimlerinin şekillenmeye başlandığı bu kritik dönemde, yardım etmenin insana verdiği tarifsiz duyguyu tattırmak istediklerini, böylece iler ki yaşlarında yardımseverliği içselleştirip birçok iyiliğe vesile olmalarını amaçladık.” dedi.

Demirkent TOKİ Sosyal Bilgiler öğretmeni ve Kulüp sorumlusu Serdar Halis Öcal Kulübün yardım çalışmalarının devam edileceği bilgisini verdi