Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esnaf Kredi Faizleri 4.5’e Düştü

Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Bedir Limon, Esnaf ve sanatkârlar kredi kefalet kooperatifleri kefaletiyle esnafın kullanmış olduğu kredilerin faiz oranları düşmesi hakkında bilgi verdi.

Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile kullandırılan kredilerin faizi oranı yıllık %Yüzde 6’dan yüzde 4,5’a düştü.

Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Bedir Limon Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince (Banka) Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) kefaletiyle veya doğrudan esnaf ve sanatkârlara kullandırılmış kredilerin faiz oranlarının düşmesiyle ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Birlik Başkanı Bedir Limon, Esnaf ve sanatkârlarının finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması amacıyla, önceki yıllarda alınan kararlar kapsamında Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince (Banka) Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) kefaletiyle veya doğrudan esnaf ve sanatkârlara kullandırılmış olup bakiyesi 2020 yılına devreden krediler ile 1.1.2020-31/12/2020 tarihleri arasında (bu tarihler dâhil) bankacılık usul ve esasları çerçevesinde Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez. Birliğine (TESKOMB) bağlı bölge birliklerine ortak olan ESKKK ’lar kefaletiyle veya ESKKK ’ların kefaleti olmaksızın Bankaca doğrudan esnaf ve sanatkârlara kullandırılacak kredilere ilişkin 24.12.2019 tarihli ve 1898 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı 25 Aralık 2019 tarihli ve 30989 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Esnaf ve sanatkârlara makine, Ekipman ve demirbaş alımları, iş yeri modernizasyonu veya hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30.000.-TL’ye kadar kullandırılan kredilerden bakiyesi 2020 yılına devreden krediler için yüzde 100 faiz indirim oranı uygulanacaktır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde yürütülen çalışmalar neticesinde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimiz aracılığıyla esnaf ve sanatkârlarımıza kullandırılan kredilerin faiz oranı yüzde 6’dan, yüzde 4,5’a indirilmiş, kooperatif hizmet karşılığı da %1,5’dan, %1’e çekilmiştir. Ayrıca önceki faiz tutarından kullandırılan kredilerdeki faiz oranlarına yansıtılması için taleplerimizi ilgili yerlere ilettik. Esnaf ve sanatkârlarımızın krediye ulaşmalarını ve ödemelerini kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirilen düzenlemeden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Sayın Hazine ve Maliye Bakanımıza ve TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdulkadir Akgül’e teşekkür ediyor, esnafımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.