Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Turizmini Anlatacak

Erzincan da Turizmin gelişmesi konusunda görüşlerini anlatacak olan Lütfi Özgünaydın, İstanbul da, Erzincan kültür merkezinde gösteri öncesi kitaplarını da imzalayacak.

Erzincan da Turizmin gelişmesi

Erzincan fotoğrafları gösterisini yapacak olan Türk kültür, sanat ve edebiyatına adamış, öğretmenlikte yetiştirdiği yüzlerce insanın yanında, geleceğe kalıcı eserler bırakan ve bırakmaya da devam eden sanatçı Lütfi Özgünaydın’ın, İstanbul da, Erzincan kültür merkezinde, türküler eşliğinde, Erzincan’ın turizm mekânlarını anlatacak.

Erzincan da Turizmin gelişmesi konusunda görüşlerini anlatacak olan Özgünaydın, İstanbul da, Erzincan kültür merkezinde gösteri öncesi kitaplarını da imzalayacak.

Erzincan’ Turizm açısından önemli bir kent olduğunu ifade eden depremler nedeniyle kent merkezinde değerlerin birçoğu yıkılmış. Ancak ilçelerde önemli değerler var. Kemaliye Turizm de çok ileri gitmiş. Ancak Erzincan diğer yörelerinde ki değerler ön plana çıkarılabilir. Bu yönde ki görüşlerimi anlatacağım yazacağım ve fotoğraflarını göstereceğini belirtti.

LÜTFİ ÖZGÜNAYDIN

1945 Yılında Erzincan ilinin Kemaliye ilçesi Toybelen köyünde doğdu. İlk ve orta öğretimini Kemaliye de tamamladı. Gümüşhane İlk öğretmen okulunu bitirdi. Çeşitli köy okullarında öğretmenlik yaptı. 1969 Yılında Hürriyet Haber Ajansında muhabirliğe başladı.  Eşi Songül Özgünaydın’la Gurbet adlı yerel bir gazete yayımladı. Muhabirlik yaparken Fotoğrafla ve edebiyat la buluştu. Milliyet Sanat dergisinin Abdi İpekçi Röportaj Yarışmasında ödül aldıktan sonra, Milliyet Sanat ve Sanat Olayı gibi dergilerde fotoğraf ve denemeleri yayımlandı. Fotoğraf dergisinde “ Foto deneme” başlığında uzun bir süre yazıları ve fotoğrafları yayımladı.

Doğum yeri olan Kemaliye ile ilgili çok sayıda etkinlik yaptı. Cumhuriyet Gazetesinin Gezi ekinde “Fotoğrafın Dili” köşesinde dört yıl fotoğraflarına denemeler yazdı. Orada yayımlanan yazıları ve fotoğraf üzerine görüşleri “Fotoğrafın Dili” adlı kitapta toplandı ve yayımlandı. Döne Döne Van Gölü, Mardin ve Erzincan sergilerini gerçekleştirdi. Bu çalışmalar albüm olarak ta yayımlandı. Mardin Sergisi New York’ta da sergilendi. New York ta İstanbul sergisi de açtı. Daha sonra Yaşar Kemal- Çukurova çalışmasını gerçekleştirdi. Sergi İstanbul da Adana da ve Frankfurt ve Paris te sergilendi. Paris Sergisini Yaşar Kemal le birlikte açtı. Etkinlik Paris de büyük ilgi gördü. Çukurova Yaşar Kemal kitabı da onun dördüncü fotoğraf deneme kitabı. Fotoğrafla birlikte öyküler yazdı. İlk öykü Kitabı Baraj  daha sonra Taş Yolu ve Kuş da öldü adlı öykü kitapları yayımlandı.. Fotoğraf, öykü ve roman toplam 19 kitabı yayımlandı. Son fotoğraf deneme kitabı “ Bir Zamanlar Kemaliye (Eğin) son elli yılı”… Fotoğraf ve denemeler kitabı son yılların önemli kitaplarından birisi oldu. . Çocuklar içinde “Şelale Söğüt Ağacı” adlı bir öykü kitabı yayımladı. Yaşar Kemal in Fransa da Gallimard yayınevinde yayımlan “La saga de Memed le mince” İnce Memed romanlarının dördünün bir arada yayımlandığı kitapta ilk kez Lütfi Özgünaydın’ın fotoğrafları kullanıldı. Yüze yakın sergi gerçekleştirdi. Halen dergilerde gazetelerde yazılar yayımlıyor Fotoğraf-deneme ve öykü kitaplarından sonra Dönüş Zamanı onun ilk romanı oldu. Dönüş Zamanı(Eğin üçlemesi 1) romanının ikinci kitabı Sevda Zamanı(Eğin Üçlemesi 2) de yayımlandı.  Dönüş zamanı bir üçleme olacak, üçüncü kitap ta önümüzde ki yıl yayımlayacak.

Haber: Hasan Çakmak