Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan İmam Hatip Lisesi 1987 Yılı Mezunlarından Örnek Dayanışma

Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak görev yapan 1987 Erzincan İmam Hatip Mezunu Galip Sökmen’in whatsApp uygulamasında kurmuş olduğu “Erzincan İmam Hatip Lisesi 1987 Yılı Mezunları” adlı grup, kısa sürede yetmiş kişiye ulaştı.

Karabük Aile, Çalışma ve

1987 Erzincan İmam Hatip lisesi Mezunu Galip Sökmen’in kurmuş olduğu sosyal medya hesabı ile 33 yıl sonra bir araya gelen mezunlar arasında Sayıştay üyesi Nükrettin Parlak, Düzce Vali Yardımcısı Yakup Tat, milli eğitim Bakanlığında daire başkanı olarak görev yapan Mehmet Âli Akdağ, Erzincan Akyazı Beldesinde iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Yasin Beydili,  Doktor Hüseyin Pekmez, Veteriner, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevli birçok öğretmen, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan birçok İmam Hatip, çeşitli devlet kurumlarında görev alan personeller ile esnaflık yapan ve özel sektörde çalışmakta olan üyeler bulunuyor.. WhatsApp grubunda, grup üyelerinin kendi aralarında yapmış olduğu sohbette, bu güzel ve anlamlı buluşmanın, hayırlı bir işe delalet etmesi sebebiyle bir sadaka mahiyetinde Afrika’da bir su kuyusu açma kararı aldılar..

Alınan karara istinaden kısa sürede toplanan yardım ile Kamerun’da iki, Benin’de ise bir olmak üzere toplamda üç su kuyusu açtırılacak. Ayrıca bölgedeki iki kişiye de tedavisi gereği katarakt ameliyatı yaptıracak olan grup üyelerinden, 1986 yılı mezunu Doktor Şener Ağaç ve 1988 yılı mezunu Devlet Personel Başkanı Enes Polat da aktif rol oynadılar.

Bu kampanyaya dönemin öğretmenlerinden Naci Çelik de katkıda bulunurken aynı zamanda bu anlamlı girişimde çok güzel vefa örnekleri de sergilendi. O dönemin vefat eden mezunlardan Tahsin Suda, Şenol Ede ve Hanefi Bozkurt adına da Akyazı Beldesi son Belediye Başkanı Yasin Beydilli, yine merhum Yakup Günday adına ise Dr. Hüseyin Pekmez katkıda bulunarak örnek bir vefa duygusu gösterdiler.

Kampanyanın böyle güzel bir sonuç vermesi üzerine açılacak olan iki kuyuya Erzincan İmam Hatip Lisesi 1987 Yılı Mezunları; diğer bir kuyuya ise Erzincan İmam Hatip Lisesi 1986 -1988 yılı mezunları tarafından maddi destek sağlandığından kuyulara, “Erzincan İmam Hatip Lisesi Mezunları Su Kuyusu” ismi verileceğini söyleyen sosyal medya whatsApp gurubu kurucusu Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak görev yapan 1987 Erzincan İmam Hatip Mezunu Galip Sökmen, “Deniz Feneri ile yapılan protokol çerçevesinde kısa sürede hizmete açılacak olan su kuyularının, Afrika Bölgesindeki insanların hayatlarına olumlu katkılar sağlayacağı için emeği geçen ve katkıda bulunan herkesten Rabbim ebeden razı olsun” dedi..