Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Barosu, Türk Ordusunun Her zaman Yanındayız

Erzincan Barosu tarafından her yıl geleneksel hale getirilen birlik ve beraberliği pekiştirmek adına düzenlenen birlik gecesine katılan Erzincan Barosu üye avukatlar ile stajyer avukatlar Güney sınırında bir barış destanı yazan kahraman Mehmetçiğe de selam gönderdiler.

Erzincan Barosu tarafından her

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütlerine karşı güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat’ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtına destek verdiklerini belirten Erzincan Barosu avukatları, “Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği askeri harekâtların birincil dayanağı Birleşmiş Milletler (BM) Şartı’nın 51. maddesinde ifadesini bulan meşru müdafaa hakkıdır. Bu hüküm uluslararası hukuktaki kuvvet kullanma yasağının bir istisnası olarak devletlere silahlı bir saldırıya hedef olmaları halinde kendilerini savunma hakkı vermektedir. Türkiye bu meşru hakkını kullanmıştır diyerek asker selamı vermeyi de unutmadılar.

Erzincan Barosu Başkanlığının genç  ve kıdemli avukatları bir araya getirdiği, diyalog ve dayanıştırmayı artırabilmenin yanı sıra tecrübelerin paylaşımı ön planda tutulduğu yaklaşık 400 davetlinin katıldığı gece de konuşan Erzincan Baro Başkanı Av. Âdem Aktürk açıklamasında; “Öncelikle Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği askeri harekâtın meşru olduğunu ve Erzincan Barosu olarak destek olduklarını ifade ederek; “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, meşru müdafaa hakkı kapsamında terör örgütlerine karşı başlattığı haklı mücadelesinde Erzincan Barosu, Türk Ordu’sunun yanındadır. Türkiye Cumhuriyeti vatanı ve milletiyle bölünmez bütündür. En büyük dileğimiz şanlı ordumuz mensuplarının kayıp vermeden ülkesine ve sevenlerine bir an önce kavuşmasıdır. Operasyon sırasında şehit olan asker ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet sevenlerine sabır diliyoruz” dedi.

Başkan Av. Aktürk, “Meslektaşlarımızla aramızdaki birlik, beraberliği, dayanıştırmayı, kaynaştırmayı gerçekleştirmek adına geleneksel hale getirdiğimiz gecemizde yaklaşık 400 meslektaşımız ve aileleri ile bir aradayız.. Bunu yapmakta ki amacımız genç meslektaşlarımızla, kıdemli meslektaşlarımızın tanışmasına vesile olmak, tecrübelerin paylaşılmasına, ilişkilerin artırılmasına vesile olmak. Bundan sonra da birlik, beraberlik, dayanışma gecelerimiz devam edecek. Sonuçta stresli, yorucu bir iş yapıyoruz. Bu iş neticesinde de bazen meslektaşlarımızla bir araya gelip dertlerini, sıkıntılarını dinleyip çeşitli ikramlar yaparak böyle güzel organizasyonlar yapıyoruz.

Bu organizasyonları geleneksel hale getirdik her yıl bu şekilde geniş çaplı olarak yapmaya devam ettireceklerini söyleyen Başkan Av. Aktürk, “Ben bu gecemize katılan tüm meslektaşlarımıza buradan teşekkür ediyorum. Erzincan Barosu üyesi Avukat olmak ayrıcalıktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Geceye katılan avukatlar ise birlik, beraberlik ve dayanışma gecesini düzenleyen Erzincan Baro Başkanı Âdem Aktürk’e sürpriz yaparak doğum günü münasebetiyle yaptırdıkları pastayı keserek katılımcılara ikram ettiler. Düzenlenen Birlik beraberlik gecesine konuk olarak katılan sanatçı Aybilge müzik ziyafeti çekti.