Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ERŞAD Yeni Binasına Taşındı

Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesinin destekleri ile Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği(ERŞAD) yeni dernek ofisi il protokolünün de katılımı ile Gemi İş merkezi 2. Kat NO: 72 de açılışı yapıldı.

Erzincan Valiliği ve Erzincan

Gemi İş Merkezi 2. Katında bulunan yeni dernek binasının açılışına Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği(ERŞAD) ofisin açılışına, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Jandarma Alay Komutanı Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği Başkanı Abdulkadir Zengin, kamu kurum müdürleri ve  çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an tilaveti ile başlayan açılış programı dualar eşliğinde devam etti. Şehit; hayatını imanına şahit kılan ve çağına şahit olan kişi demektir diyerek, Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği Başkanı Abdulkadir Zengin, ”Erzincan Millet Hayatlarını feda ederek hakkın huzurunda şahitliğe koşan yiğitlerimizin ardından minnet ve dua ile bu aziz vatanın nöbetini devralmış bulunuyoruz. Her şeye Şahit olan Allah Ahzap suresi 23. Ayette İnananlar arasında, Allah’a verdiği söze sonuna kadar sadık kalan nice kahramanlar, nice yiğitler var: Kimileri kanının son damlasına kadar savaşarak sözünü yerine getirdi, kimileri de şehadet şerbetini içeceği günü sabırsızlıkla beklemektedir. Fakat hepsinin ortak yanı şu: Onlar, verdikleri sözü hiç bir zaman bozup değiştirmediler! Böylece, imtihanı başarıyla tamamladılar. Buyurmaktadır” dedi.

Yine Bakara suresi 154. Ayette Allah yolunda (yani, milli savunma; halkın huzurunu, onurunu ve namusunu koruma, Hak ve adaleti hâkim kılma uğrunda çalışıp; düşmanlar ve anarşist saldırganlarla çarpışarak) öldürülen şehitlere, sakın “ölüler” deyip gaflete düşmeyin, çünkü onlar (gerçek ve yüksek bir hayata geçmiş olarak) diridirler Ayeti Kerime ile konuşmasına devam  eden Zengin,“ Velâkin siz bunun farkında ve şuurunda değilsinizdir, buyurmaktadır. İnsan onurunun teminatı olan din, can, akıl, nesil ve mülk emanetlerinin müdafaası için en önemli şey; bir vatanın, bir devletin, bir bayrağın var olmasıdır. Dinin, canın, aklın, neslin ve mülkün vatansız ve topraksız müdafaası mümkün değildir. Her şeyin bir düzen ve sistem içinde yaratıldığı dünyada vatanın varlığı bu beş emanetin ihyasını, bu beş emanet ise izzet içinde bir yaşamın ardından inşallah ahiret yurdunun inşasını mümkün kılacaktır. Öyleyse din, iman, tevhit, adalet, kardeşlik, özgürlük, hak hukuk, vatan ve millet uğruna mücadele ederken hayatlarını yitirmiş olan kardeşlerinizi hayırla yâd edin ve onları her daim rahmetle anın!” Şehitlerimizin bize bıraktığı bu vatan her geçen gün bu topraklara verdiğimiz her şehit cenazesi ile daha derin ve daha ağır bir anlamla yeniden yoğruluyor. Allah bize şehitlerimizin ardından aynı bilinçle yaşamayı nasip etsin. Şehit aileleri olarak, şahitlerimizin, milli ve manevi değerlerimizin gündemde kalması ve derneğimizin görev ve sorumluluklarını yerine getirebilmesi maksadıyla bugün açılışını yapmakta olduğumuz ofisimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu süreçte bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Sayın Valime, Sayın Milletvekillerime, Sayın Belediye Başkanıma ve kıymetli esnaflarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin aziz hatırlarını yaşatmak ve geride bıraktıkları emanetlere sahip çıkmak adına, her gün daha güçlü bir bilinç ve gayretle mücadele edebilmeyi hepimiz adına yüce Allahtan temenni ediyorum” dedi.

Ardından söz alan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, şehitlerimizin emaneti olan şehit aileleri için var güçleri ile çalışacaklarını söylediler.

Son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, “her şehit mezarı, bu toprakların bizim olduğunu ve ilelebet bizim kalacağının nişanesidir” diyerek sözlerine şöyle devam etti; “Fırsat buldukça şehit aileleri ziyaretlerde bulunurken şehit aileleri koruma derneğinin yer sıkıntısı yaşadığı her zaman aklımızda idi. Sayın Milletvekillerimiz ile  birlikte konuyu belediye başkanımız ile paylaştık. Sağ olsun bu güzide mekânı şehit aileleri derneğine tahsis ettiler. Sağ olsun bazı esnaflarımız da buranın tefrişatını yaptılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehit ailelerimizin yeni yerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi

Konuşmaların ardından Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği Başkanı Abdulkadir Zengin, dernek yerinin kurulumunda emeği geçenlere Plaket takdim etti. Açılış sonrasında katılımcılara ikramda bulunuldu.