Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ERŞAD'tan Akıncı'ya Tepki

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Kırım'ın ilhakı gibi Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye bağlanmasının korkunç olacağı açıklamalarına Erzincan Şehit Aileleri Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Zengin yaptığı yazılı açıklama ile tepki verdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın

Zengin yaptığı yazılı açıklamasında; “Türk Milletinin ayrılmaz parçası olarak gördüğümüz Kıbrıs Türklerinin, haklarını koruyabilecek ve bir çözüme kavuşturabilecek politikalar izlemekten aciz olan ve Kıbrıs Türk tarihini görmezden gelen bir Cumhurbaşkanını ve açıklamalarını Aziz Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimiz adına asla ve asla kabul edemeyiz.

Türk’ün değil başka milletlerin tezleriyle örtüşen bir düşünce yapısına sahip olan ve bunu aleni dile getiren bir makam, Kıbrıs Türk Halkının ve Anavatan topraklarında yaşayan Türk Milletinin haklı davasına ihanetten başka bir şey değildir.

Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC hükümetleri arasında Tarihi ve Ortak gelecek birlikteliğini sağlamakta acizliğe düşen, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Kıbrıs Türk Halkının haklı davasına daha fazla zarar vermeden yapabileceği en hayırlı iş, acilen istifa etmesidir.

Tarihi ve ahdi yükümlülükler çerçevesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağının ebediyen göklerde gururla dalgalanması için her türlü gayreti gösteren Türkiye Cumhuriyeti Devleti hakkında, üslupsuzca ve anlaşılamaz şekilde açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’yı Aziz Şehitlerimiz ve kahraman Gazilerimiz adına kınıyorum.

Geçmişte Kıbrıs Türkü’nün varlığına yönelik tehditleri bedel ödeyerek nasıl bertaraf etmişsek, bundan sonra da hak ve menfaatlerini aynı şekilde korumakta kararlıyız.  Aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi hürmetle yâd ediyorum” ifadelerini kullandı.