Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dededen Toruna Altın Miras

Erzincan’da terzilik mesleğiyle uğraşan 24 yaşındaki Serkan Canpolat, dedesinden aldığı terzilik mesleğini kendi yerini açarak devam ettiriyor. 12 sene yanında mesleği öğrendiği dedesi 74 yaşındaki Terzi Nihat Çalışır’a borçlu olduğunu belirten Terzi Canpolat, dedesinden en büyük mirasın bu meslek olduğunu belirtti.

Erzincan’da terzilik mesleğiyle uğraşan

Terzilik mesleğinin bir sanat olduğunu belirten Terzi Canpolat, dedesi Terzi Nihat Çalışır gibi bir ustadan bu mesleği öğrenmesinin de kendisi için artı bir avantaj olduğunu ve dedesine minnettar olduğunu belirtti.

Dedesinden gelen 60 yılı aşkın terzilik geleneğini kendi dükkânını açarak sürdüren Terzi Serkan Canpolat; ’12 yıldır dedemin yanında bu mesleği öğreniyorum. Kendisinden bu meslek adına çok şey öğrendin. Bu mesleği icra ederken aynı zamanda da eğitimimi de tamamladım. Artık günümüzde gençler bu tür mesleklere ilgi duymuyorlar. Çıraklık noktasında her esnafımızın sıkıntıları var. 12 yıl önce dedemin yanına girdiğimden bugüne kadar mesleğe dair ne varsa hepsini öğrenmeye gayret ettim ve bugünlerde kendi dükkânımı açtım. Bugünlere gelmemi dedeme borçluyum. Onun bana bıraktığı en büyük miras bu terzilik sanatıdır. Bende dedemden aldığım bu dikiş sanatını inşallah ileri de çocuklarıma ve torunlarıma miras olarak bırakmak istiyorum. İnsanların genç yaşta meslek öğrenmeleri ileriki seneler için bir avantajdır. ” dedi.

Torunuyla gurur duyduğunu belirten 74 yaşındaki Terzi Nihat Çalışır ise 60 yılı aşkın devam ettirdiği bu mesleği torununa sevdirdiği ve kendisine meslek edinmesinin haklı gururunu yaşadığını söyledi.  Terzilik mesleğin bir sanat olduğunu belirten Terzi Çalışır, gençlere de bu tür el sanatları icra eden meslekleri de tavsiye etti.

Yurtdışında belli bir süre Fransa’nın Paris şehrinde terzilik mesleğini icra eden Terzi Çalışır; ’60 yılı aşkın bu mesleğin içerisindeyim. Bunun içerisinde belli bir süre yurt dışında Fransa’nın Paris şehrinde de mesleğimi devam ettirdim. Bu tür meslekler el sanatıdır, gençlere bu tür meslekleri tavsiye ediyorum. Torunum Serkan Canpolat 12 sene yanımda bu dikiş sanatını benimle beraber devam ettirdi ve sonunda kendine bir dükkân açtı. Torunumla gurur duyuyorum, İnşallah bu meslekte çok başarılı olur” dedi.

Haber Enes Sevilir