Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CİB Bölge Müdüründen KENTHABER24'e Ziyaret

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Yahya Tekin, KENTHABER24 gazetesi ve İnternet Haber sitesini İmtiyaz Sahibi Hasan Çakmak’ı ziyaret ederek kurum faaliyetleri ve kurum tarafından yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın oldukça geniş görev ve yetki alanında birbirinden önemli çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Yahya Tekin, “Erzincan Bölge Müdürlüğü olarak bize bağlı olan illerimiz ve ilçelerimizde hem basın-yayın organlarıyla olan işbirliğimizi hem de İletişim Başkanlığımızın sorumluluk alanındaki diğer faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz” dedi.

İletişim Başkanlığımızın tüm çalışmalarında basın kuruluşlarımızın ve basın mensuplarımızın her türlü desteğini hissettiklerini kaydeden Yahya Tekin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız, Sayın Prof. Dr. Fahrettin Altun’un öncülüğünde çok önemli çalışmalara imza atıyor. Uluslararası alanda Türkiye Cumhuriyeti’nin hemen her alanda savunuculuğunu ve sözcülüğünü yapan Başkanlığımız, Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik içeriden ve dışarıdan gelen her türlü saldırıda insiyatif alarak,  Türkiye Cumhuriyeti’ni ulusal ve uluslararası toplum nezdinde her yönüyle doğru ve güvenilir bilgilerle tanıtmak amacıyla içerde  ve dışarda stratejik iletişim ile yeni nesil iletişim araçlarını etkin kullanarak Türkiye’nin tezlerinin anlatılması, tanıtılması ve hayata geçirilmesini sağlayan projeler ve politikalar üreterek, ulusal ve uluslararası kamuoyuna doğru, tutarlı ve güvenilir bir Türkiye imajı sunmak için önemli çalışmalar yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye aleyhinde yürütülen ve son yıllarda birçok örneğini tecrübe ettiğimiz kara propaganda faaliyetlerinin önlenmek amacıyla haksız saldırı ve eleştirilere anında cevap vererek  milli bir savunma yapmaktadır.” dedi.

Bunun yanı sıra, bireyler ve kurumlar için önemli bir iletişim mecrası haline gelen sosyal medyanın doğru kullanımına yönelik bir rehber olması amacıyla “Sosyal Medya Kullanım Kılavuzu” kitabının İletişim Başkanlığımız tarafından hazırladığını belirten CİB Erzincan Bölge Müdürü Yahya Tekin, “İletişim Başkanımız Sayın Prof. Dr.  Fahrettin Altun’un kitabın önsözünde, Hakikat ötesi (post-truth) olarak adlandırılan bu dönemde İletişim Başkanlığı olarak temiz bilgi, temiz sosyal medya ve temiz iletişim için küresel ve ulusal çerçevede çalışmalar yapma hedefimize hepinizi ortak etmek isteriz. Yaşasın hakikat!” ifadelerini kullanarak tüm sosyal medya kullanıcılarına önemli bir rehber olacak, “Sosyal Medya Kullanım Kılavuzu” kitabını hazırlandığını dile getirdi. Kitapta dijital iletişimin en önemli kanallarından biri olan sosyal medya tüm boyutlarıyla ele alınarak sosyal medya okuryazarlığının önemi ve bu mecradaki ırkçılık, nefret ve öteki söylemine dikkat çekilmektedir. Kriz ortamında sosyal medya kullanımı ve dezenformasyonla mücadele, sosyal medya ve algı yönetimi, sosyal medya bağımlılığı ve sosyal medya hukuku da kitabın diğer önemli bölümlerini oluşturuyor” dedi.

CİB Erzincan Bölge Müdürü Yahya Tekin;ayrıca İletişim Başkanlığımız, sosyal medya hesaplarından sürekli olarak Suriye, Irak, Libya ve Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerle ilgili ulusal ve uluslararası kamuoyunu doğru ve güvenilir bilgilerle aydınlatmakta, dünya ve ülke gündeminde yer alan konularla ilgili açıklamalar ve bilgilendirmeleri düzenli olarak yapmaktadır” dedi.

İletişim Başkanlığımızın önemli görevlerinden birinin de, gerek ulusal ve yerel basının gerekse ülkemizde faaliyet gösteren uluslararası basın mensuplarının faaliyetlerini kolaylaştırıcı iş ve işlemleri gerçekleştirme sorumluluğundan hareketle “Basın Çalışanlarının Haklarının İyileştirilmesi Çalıştayı” düzenledi. İletişim Başkanımız Sayın Prof. Dr. Fahrettin Altun çalıştayın açılış konuşmasında “İletişim Başkanlığı, medya çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi noktasında, tüm kurum ve kuruluşlarla oturduğunuz her masada yanınızda yer alacaktır. Bundan en ufak bir kuşkunuz olmasın. Zira nasıl zor şartlar altında çalıştığınızı en iyi bizler biliyoruz.” diyerek, medya mensuplarının görevleri sırasında karşılaştıkları sorunların tespit edilmesi, çözüm önerileri getirilmesi ve  sektör çalışanlarının haklarının iyileştirilmesine yönelik yapılması gerekenleri ortaya koymak için gazeteden televizyona, radyodan internete sektörün birçok mecrasından isimleri bir araya geldiği “Basın Çalışanlarının Haklarının İyileştirilmesi Çalıştayı”nın düzenlendiğini CİB Erzincan Bölge Müdürü Yahya Tekin belirtti.

CİB Erzincan Bölge Müdürü Yahya Tekin, İletişim Başkanlığımız yoğun diplomasi faaliyetlerinin yanında milli bayramlar, önemli gün ve haftaları kutlanmasında da yaptığı çalışmalarla kamuoyunun büyük beğenisini kazanmaktadır. Bunun en son örneği de, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında verilen konser ve ardından 300 insansız hava aracı (İHA) ile yapılan ışık gösterisi tüm vatandaşlarımız tarafından büyük beğeni toplamıştır. Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminin unutulmaması için 15 Temmuz’un yıldönümünde Türkiye’de ilk kez 200 drone ile yapılan ışık gösterisinin yanı sıra tüm yıla yayılan çalışmalarla milli birlik ve beraberliğimizin pekişmesine yönelik katkılarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Günün anısına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” bilgi setini tüm basın kuruluşlarımıza ve basın mensuplarımızla paylaşmak ve İletişim Başkanlığımızın yaptığı tüm çalışmaların kamuoyuna duyurulmasında verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etmek için bugün Erzincan KENTHABER24 gazetesi ve İnternet Haber sitesini İmtiyaz Sahibi Hasan Çakmak’ı ziyaret ettik. İletişim Başkanımız Sayın Prof. Dr. Fahrettin Altun’un selamlarını ileterek, çalışmalarında başarılar dilerim. dedi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Erzincan Bölge Müdürü Yahya Tekin’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Erzincan KENTHABER24 gazetesi ve İnternet Haber sitesini İmtiyaz Sahibi Hasan Çakmak, “Sayın müdürüm ve ekibiniz bugüne kadar bizlerle iyi diyaloglar içerisinde oldunuz. Bundan sonra da bunun aynı şekilde devam edeceğine eminim. “diye konuştu.

Konuşmaların ardından İletişim Bölge Müdürü Yahya Tekin tarafından İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” bilgi seti takdim edildi. Hediye takdimi sonrasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Erzincan Bölge Müdürü Yahya Tekin ve KENTHABER24 gazetesi ve İnternet Haber sitesini İmtiyaz Sahibi Hasan Çakmak gündeme dair konular üzerine görüş alış verişinde bulundular.