Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çevre Temizliği Yaptılar, Çöp Topladılar

Erzincan'da Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği üyeleri tarafından 5 Aralık Dünya Gönüllüler günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte dernek üyeleri tarafından çevre temizliği yaptılar. Çöp Topladılar.

Erzincan'da Uluslararası Damla Gönüllüleri

Erzincan PARK AVM ’de bir araya gelen Damla Gönüllüleri Derneği üyeleri 5 Aralık Dünya Gönüllüler Gününde yaptıkları engelli parkurunda engellerin zorluğunu gösterdikten sonra Erzincan Belediyesi önüne kadar çevre temizliği yaparak çöp topladılar.

Erzincan park AVM ‘de 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü dolayısıyla Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği Erzincan üyeleri etkinlik düzenledi. Sahada gönüllü yapılan faaliyetlerin sadece vatandaşların değil toplumların kalkınması için de önemli olduğunun anlatıldığı etkinlikte engelli Empati parkuru, geri dönüşüm atık kutularının da bulunduğu stant açıldı.

AVM ‘de yapılan etkinliğin ardından gönüllüler Halit Paşa Caddesi üzerinde Gönüllülük Maratonu adını verdiği yürüyüşü gerçekleştirdi. Gönüllüler yürüyüş sırasında kaldırım ve caddede bulunan çöpleri de toplayarak Temiz Erzincan mesajı verdiler.

Gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili olarak bilgi veren Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği Erzincan Temsilcisi Sedanur Köse, merhametli gönüllüler inşa etme felsefesiyle 2013 yılında hayata geçirilen Damla Projesi’nin dokunduğu her gönüllü gençte bir nefes bularak 37 ilde faaliyetlerin sürdürüldüğünü söyledi. 

Köse, sevginin dilinin ırkının ideolojinin olmadığını ve bu ayrımı oluşturmadan “Gönüllülere sevgi ekerek güzel çiçeklerin türeyeceğinden emin olarak yola çıktıklarını belirtti. Gönüllüler gününü neden kutladıkları hakkında da bilgi veren Köse, ” Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu 1985 yılında gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programında katılımı arttırmak amacıyla 5 Aralık tarihini her yıl Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlamasına karar vermiştir. Bu doğrultuda bizlerde gönüllülüğün tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla il temsilciliklerimizde eş zamanlı olarak ortak bir program yürütmeyi hedefledik.” dedi.