Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Binler Akın Etti

Kadir gecesi münasebetiyle vatandaşlar camilere akın ederken Erzincan İl Müftülüğü Terzi baba camisinde program düzenledi. Camiye binler akın ederken bayan cemaatin ilgisi oldukça fazla idi.

Kadir gecesi münasebetiyle vatandaşlar

Erzincan Terzi baba camisinde düzenlenen program Recep Demirci Kur’an Kursu Hafızlık öğrencilerinden Ahmet Taha ve Ahmet Yasin’in okumuş oldukları Kur’an tilaveti ile başladı. Okunan ilahiler sonrasında Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin Günün önemini anlatan konuşmasıyla başladı.

Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesi’nde indirildi diyerek  “Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” ayetini okuyan Erzincan İl Müftüsü Çetin, . Cenabıhak bütün Müslümanları, İslam âlemini, Kadir Gecesi’nin yüzü suyu hürmetine, her türlü kazalardan, belalardan muhafaza eylesin dedi.

Kadir Gecesi’nden sonra Hazreti Muhammed’in insanları 23 sene boyunca Kur’an-ı Kerim ile aydınlattığını söyleyen Çetin, “Bundan bin 400 küsur sene önce nasıl ki Kur’an-ı Kerim ‘Kalk insanları uyandır’ diye ilk muhatap Allah Resulü efendimize hitap etmişse, bugün sanki bu ayetler yeni inmiş gibi, omuzlarımızda bize emaneti hatırlatıyor dedi.. Çetin, İnsanlarımızın uyarılmaya ihtiyacı var, Lütfen birbirimizi uyaralım.” diye konuştu..

Kadir Gecesi gibi geceler, ruhlarımızın yenilendiği, aklımızın, zihnimizin cilalandığı mübarek gün ve gecelerdir diyerek vaizine devam eden il müftüsü Çetin, Ruhlarımızı bu gecelerin ve bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine cilalamalıyız, kötülüklerden arındırmalıyız. Rahmetle, mağfiretle dolu olan bu gecelerden azami şekilde istifade etmeliyiz. Çoluk çocuk, genç ihtiyar, kadın erkek hepimiz.” ifadelerini kullandı.

Kadir Gecesi’ni önemli kılan en önemli özellik, Kuran’ın bu gecede nazil olmasıdır diyen Çetin, Bu Kur’an-ı Kerim ki Allah’ın insana son vahyidir. İnsanları karanlıktan aydınlığa çıkaran bir hidayet rehberidir Kur’an-ı Kerim. İnsana hayatı evreni yaratanı var oluşunun gayesini tanıtan, hakkı, hakikati, adaleti, merhameti, bütün insani değerleri ve yeryüzünü güzelleştirecek ilkeleri öğreten iffetli ve onurlu bir hayatın, adil ve huzurlu bir dünyanın yolunu gösteren kitaptır Kur’an-ı Kerim. Hak ile batılı, doğru ile yanlışı, güzel ile çirkini, faydalı ile zararı birbirinden ayıran bir ölçüdür.”

Kadir Gecesi’ni Kur’an-ı Kerim ile muhasebe ederek geçirmek gerektiğini ifade eden Çetin, “Kadir Gecesi aynı zamanda kadir kıymet bilmek gecesidir. Kur’an’ın kıymetini, zamanın, sağlığın kıymetini, bir vatana sahip olmanın kıymetini bilmeyi hatırlatmaktadır Kadir Gecesi. Peygamber Efendimiz ‘Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır.’ buyurur.” dedi.

Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin konuşmasının ardından yaptığı dua sonrasında Terzi Baba Camisini dolduran binler hep birlikte Teravih namazını eda ettiler. Kılınan Namaz sonrası Müslümanlar bir birleriyle tebrikleşerek bayramlarını kutladılar. Namaz çıkışında Vakıflar bölge müdürlüğü tarafından cami cemaatine lokum ve şeker ikramında bulundular.