Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Av. Aktürk'ten Yeni Adli Yıl Mesajı

Erzincan Baro Başkanı Av. Âdem Aktürk, yeni adli yılın açılışıyla ilgili yayınladığı mesajda, adalet için görev yapan; başta yargının asli kurucu unsuru olan avukatlar olmak üzere, hâkim, savcı ve tüm yargı çalışanlarına görevlerinde başarılar dilerim dedi.

Erzincan Baro Başkanı Av.

Yeni Adli Yılın; insanlığa, Ülkemize ve vatandaşlarımıza, adalet, barış ve mutluluk getirmesini dileyen Başkan Av. Aktürk mesajının devamın da; “Avukat, Hâkim, Savcı ve diğer çalışanlarıyla yargı organı; devletimizin temel kurumlarından biri olarak hayati bir görev ifa etmekte. Erzincan Baro Başkanı Av. Aktürk, Yargı; haksızlığa uğramış, mağdur olmuş insanların en önemli sığınağıdır. Bu sığınağa olan inancı devam ettirmek ise hukukçulara düşen en önemli görevdir.

Demokratik bir hukuk devletinin en önemli özelliklerinden biri, hukukun üstünlüğü ilkesini esas almasıdır. Hukukun üstünlüğünün var olmasında en büyük rol, hiç kuşkusuz bağımsız ve tarafsız bir yargı sistemidir. Yargı sistemi ve mensuplarının en önemli önceliği; her türlü gruplaşmadan, siyasi ve ideolojik kamplaşmadan uzak kalmak, bağımsızlık ve tarafsızlıklarını korumaktır.  Yargı organlarının herkesin güvendiği ve gönül rahatlığıyla kendini teslim ettiği bir kurum olarak işlemesi şarttır.

TOPLUMUN BİR ARADA YAŞAMASINI SAĞLAYAN EN ÖNEMLİ UNSUR ADALETTİR

Güvenilir ve hızlı bir şekilde tecelli eden adalet; toplumsal barış, huzur ve kardeşliğin en güçlü teminatıdır.  Adaletin güçlü olduğu yerde, Devlet de insan da güçlüdür. Adalet sistemimizin şeffaflaştırılması ve hesap verebilirliğinin güçlendirilmesi büyük önem taşımaktadır.  Milletimizin, yargıyla ilgili beklentilerinin karşılanması ancak bu şekilde mümkün olacaktır.

ADALETİN TEMELİ SAVUNMADIR, BUNU SAĞLAYAN DA AVUKATLARDIR

Avukat; yetkilerini hakka hizmet yolunda kullanan, yalnız yasanın ve vicdanının sesini yükselten kişidir. Avukatlara yönelik fiziksel saldırıların giderek artması endişe vericidir.  Emniyet mensuplarımız, savcılarımız ve hâkimlerimiz avukatlara yönelik saldırıların yargı mensuplarına yönelik saldırılar olduğunu unutmamalıdır. Avukatların yargı mekanizması içerisindeki yerinin ikincil bir konumda görülmesine son verilmesi ve savunma mesleğinin en kısa zamanda anayasal güvenceye kavuşturulması elzemdir.  Sorunlarımız; vatandaşımızın adalete erişimini engelleyecek ve tüm avukatları boğacak hale gelmiştir. Bu güne kadar birçok ortamda dile getirdiğimiz, mücadelesini verdiğimiz talep ve sorunlarımızın çözümü Yargı Reformu Strateji Belgesinde yer aldı.

Yargı Reform Paketi’nin yeni yasama yılıyla birlikte derhal hayata geçmesi için var gücümüzle çalışacağız. Yargı reformu sürecinin ilk paketi Ekim ayında kanunlaştığında bundan tüm meslektaşlarımız ve vatandaşlarımız yararlanacaktır. Adil yargılamanın ve bağımsız yargının güvencesi; Savunma, Baro ve Avukattır.

Erzincan Barosu olarak; BAĞIMSIZ ve ADİL YARGININ, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN, İNSAN HAKLARINA SAYGININ, HAKKIN ve ADALETİN TARAFINDAYIZ.

Biz, daima, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kayıtsız şartsız yanında olduk.  Devletimizin arkasında her zaman dimdik durduk. Bununla gurur duyuyoruz. Yeni adli yılda da; Ülkemize, Milletimize, hukukun üstünlüğüne, adil yargılanma hakkına, yargı bağımsızlığına, insan haklarına ve savunma hakkına sonuna kadar sahip çıkacağız. Yargı ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözülmesi için durmaksızın çalışacağız. Yeni adli yılın hepimiz için adil bir yıl olmasını diliyoruz.

Yeni Adli Yılın, Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlı olmasını diliyor; hukuki güvenliğe, hızlı, adil, tarafsız bir yargıya vesile olmasını temenni ediyoruz.  Adaletin tesisi için fedakârca görev yapan yargının asli kurucu unsuru olan değerli meslektaşlarım başta olmak üzere, hâkim ve savcılarımız ile tüm yargı çalışanlarımıza görevlerinde başarılar diliyoruz.

Görevi başında ya da görevinden ötürü Şehit olan tüm meslektaşlarımızı, yargı mensuplarımızı rahmetle yâd ediyor, Yeni Adli Yılın Hayırlara vesile olmasını” diliyorum dedi.