Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Azerbaycan halkının ve hükümetinin yanındayız

Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına dönem sözcüsü İlim Yayma Cemiyeti Erzincan İl Temsilcisi Sebahattin Karanlık, Azerbaycan’a yapılan silahlı saldırı ile ilgili yazılı bir kınama Açıklaması yaptı.

Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları

Yapılan açıklamada; “Kardeş Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine 12 Temmuz 2020 tarihinde Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından başlatılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Azerbaycan’a ait “Yukarı Karabağ” da uzun yıllardan beri işgalci durumunda olan Ermenistan’ın bu yeni saldırgan hareketine karşılık dost ve kardeş Azerbaycan halkının ve hükümetinin yanında olduğumuzu açıklamak isteriz.

Ermenistan’ın Azerbaycan askerlerini ve sivillerini hedef alan bu silahlı saldırısında 1 tümgeneral, 1 albay, 2 binbaşı, 2 astsubay şehit olmuş birçok asker de yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar dileriz. Ermenistan’ın bu saldırgan tutumu bölgemizdeki istikrar ve barışın sürdürülmesinde en önemli engellerden biri olarak görülmektedir.

Aldığı siyasi ve askeri desteklerle hareket eden Ermenistan kendi iç problemlerini örtmek amacıyla saldırgan tutumlarını sergilemeye devam etmektedir. Barışa, huzura ve istikrara en çok ihtiyacımızın olduğu günümüzde Ermenistan’ın bu saldırgan tutumu, kışkırtıcı emeller taşımakta, bölgemizi ateşe sürüklemektedir. Günümüzde tüm dünyanın Covid-19 salgın hastalığıyla mücadele ettiği bir zamanda Ermenistan’ın bu kışkırtmalı saldırgan hareketine karşı uluslararası toplumu da gerekli tepkiyi göstermeye davet ediyoruz.

İki devlet bir millet anlayışı içinde olan Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak; Ermenistan’ın işgal ettiği topraklardan en kısa zamanda çıkması ve saldırgan tutumunu sürdürmesi karşısında kardeş Azerbaycan hükûmeti ve halkının yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz” ifadelerine yer verildi.