Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Av. Aktürk, Avukat Vicdanın Sesini Yükselten Kişidir

Her yıl geleneksel hale getirilen Stajyer avukatlar ile Erzincan Barosu kahvaltı programına 50 stajyer avukat ile birlikte Erzincan Barosu yönetiminden avukatlar bir araya gelerek birliktelik mesajı verdiler.

Her yıl geleneksel hale

Baro Başkanı Av. Âdem Aktürk ve yönetimde bulunan avukatlar ile birlikte stajyer avukatlarla özel bir kafe de kahvaltıda buluştu. Erzincan Baro Başkanı Av. Âdem Aktürk, kahvaltıda yaptığı konuşma da; ” Öncelikle Elazığ Malatya depremi, ardından Çığ faciası ve son olarak uçak kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralı olan vatandaşlarımıza da acil şifalar dileğinde bulunarak, sizlerle bir araya gelmek bizim için mutluluk verici bir durum, ailemiz büyüyor” dedi.

Başkan Av. Aktürk Konuşmasın da; “Avukatlar olarak bizler, Milletimizin yargıdaki temsilcileri, bağımsız savunma hakkının güvencesiyiz. Hukuk devletinin olmazsa olmaz koşulu olan “bağımsız yargı”, yargının olmazsa olmaz koşulu olan “savunma” ile anlam kazanır. Savunma, “sav-savunma-karar” üçgeninden oluşan yargının vazgeçilmez unsurudur. Adaletli bir yargılamanın varlığı ancak avukatın etkin katılımıyla sağlanabilir.

Güçlü ve bağımsız savunma mesleği; hukukun üstünlüğünün, hukuksal uzlaşmanın, adil yargılama duygusunun ve toplumsal barışın güvencesi olup bu değerler, mesleğinde yetkin bağımsız savunucularla teminat altına alındığını söyleyen Av. Aktürk, “ Avukat, yetkilerini hakka hizmet yolunda kullanan, yalnız yasanın ve vicdanının sesini yükselten kişidir” dedi.

Sizlerden beklentim, eğilip bükülmeyen, dik duran, cüppede düğme aramayan, halkın yüzde yüz güven duyacağı; halka ve hakka hizmet eden bir yargı ferdi olmak için çalışmanızdır diyen Erzincan Baro Başkanı Av. Âdem Aktürk, “ Her zaman genç meslektaşlarımızın yanında ve onlara destek olmaya devam edeceğiz. Birlik, beraberlik ve kaynaşma programlarımız devam edecektir. Katılımlarından dolayı genç meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

Kahvaltı programına katılan yaklaşık 50 stajyer avukat düzenlenen etkinlikten dolayı Baro Başkanımız Av. Âdem Aktürk ve Yönetimine teşekkür ederiz” dediler.