Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürk’ün Erzincan’a Gelişinin 101. Yılı Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzincan’a gelişinin 101.yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı sporcular ellerindeki Türk bayrağı ile İl Emniyet Müdürlüğü önünden Belediye binası önündeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzincan’a

Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Erzincan Valisi Mehmet Makas, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon komutanı Tuğg. Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, protokol üyeleri, Askeri Erkan, Kurum Müdürleri, AK Parti ve MHP il temsilcileri gaziler öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Erzincan Valisi Mehmet Makas, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon komutanı Tuğg. Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun sırasıyla Atatürk Anıtına Çelenk sundular.

       

Okunan şiirin ardından günün önemine has konuşmasını yapan Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun; “Bugün burada Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzincan’ımıza ilk gelişinin 101.yıl dönümü vesilesiyle toplanmış bulunmaktayız. Baş Komutan, Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Erzurum Kongresi’ne katılmak üzere 1 Temmuz 1919 yılında Erzincan’ımızı şereflendirmiştir. 4 kez şehrimize gelerek Erzincanlıları onurlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk her gelişinde hemşerilerimize vakit ayırarak bu kadim şehre verdiği değeri göstermiştir. Ayrıca ziyaretleri esnasında kendisini karşılayan Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti üyesi İstiklal Madalyası sahibi hemşerimiz Hacı Fevzi Efendi’yi de Erzurum ve Sivas kongrelerinde yanından ayırmamıştır.

        

Milli Mücadele sürecinde gösterdiği üstün başarı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılması yolunda ki gayreti, çalışma azmi, belirlemiş olduğu ilkeler, izlediği her adım bizlere örnek olmalı, onun yolunda ilerlemek onun ülkü ve ilkelerini devam ettirmek en büyük hedefimiz olmalıdır. Samsun’dan başlayan kutlu yürüyüş Havza ve Amasya’da Kurtuluş mücadelesinin yöntemini belirlemiş, meşalesini ateşlemiştir. Erzincan’ın ve Erzincanlıların desteği Milli Mücadeleye güç katmış, ümit vermiştir. Erzincan, geçmişte olduğu gibi aynı milli ruh ve aynı inanç ile buradadır. Dün olduğu gibi bugünde milli bir müdafaa gerektiğinde hazır ve nazırdır. Erzincan vatanperverliğin, kardeşliğin şehridir. Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Erzincan’ımız da kulağı mazide, gözü atide, Ulu önderin izinde, gösterdiği hedefe belirlediği ilkeler çerçevesinde muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için gayret etmektedir. Bu vesile ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzincan’ımıza teşriflerinin yıldönümü heyecanla yaşıyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere Milli Mücadelemizden bugüne kadar vatan, millet ve mukaddesat uğruna canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ile anıyor, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyor saygıyla selamlıyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene! İfadelerine yer verdi.

Daha sonra Erzincan Valisi Mehmet Makas, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon komutanı Tuğg. Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve beraberindekiler başkanlık makamına geçerek bir süre görüştüler.