Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afete Hazır Türkiye

Anda Kardeşe Vefa Derneği Erzincan İl Temsilciliği Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) “Afete Hazır Türkiye” projesi kapsamında vatandaşları bilgilendirmek ve afet bilinci kazandırmak amacıyla eğitim etkinliği gerçekleştirdi.

Anda Kardeşe Vefa Derneği

Anda Kardeşe Vefa Derneği Erzincan İl Temsilciliği tarafından 13 Mart 1992 tarihinde meydana gelen ve 653 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 6.8 şiddetindeki Erzincan depreminin yıl dönümünde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) “Afete Hazır Türkiye” projesi kapsamında vatandaşları bilgilendirmek ve afet bilinci kazandırmak amacıyla eğitim etkinliği gerçekleştirdi.

Gerçekleşen programa Afad İl Müdürü Kadir Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdür Yrd. Oğuzhan Kılıç Fen-Edebiyat Fak. Dekanı Ekrem Köksal, AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Ferhat Bulut, AK Parti Erzincan Gençlik Kolları Başkanı Ömer Kayser, Ülkü Ocakları Erzincan İl Başkan Yardımcısı Yakup Doğan, Anda Kardeşe Vefa Derneği Erzincan İl Temsilcisi Abdullah Özkan, Anda Kardeşe Vefa Derneği Afet Bilinci Eğitmeni Gökhan İldaş katıldı.

Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Salonda düzenlenen programda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) “Afete Hazır Türkiye” projesi kapsamında Erzincan’daki vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

Programla ilgili konuşan Anda Kardeşe Vefa Derneği Erzincan İl Temsilcisi Abdullah Özkan, Hem Türkiye hem de Erzincan’ın deprem kuşağı hattında yer alması sebebiyle, afetlere karşı sürekli hazırlıklı olunması noktasında tavsiyelerde bulundu. Özkan ayrıca programa katılanları Anda Kardeşe Vefa Derneği arama kurtarma ekibine davet etti.

Özkan, yaptığı bilgilendirmede, “13 Mart 1992 tarihinde meydana gelen ve 653 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 6.8 şiddetindeki Erzincan depreminin yıl dönümünde, dernek genel merkezimize bağlı gönüllü eğitmenlerimiz tarafından verilen, “Afet Bilinci Farkındalık Eğitimi” konu başlıklı eğitimde, insanlara deprem anında neler yapmaları gerektiği konusunda detaylı bilgi verildi. Hem Türkiye hem de Erzincan’ın deprem kuşağı hattında yer alması sebebiyle, afetlere karşı sürekli hazırlıklı olunması noktasında tavsiyelerde bulunuldu.

Uzmanlar; toplumun depremin doğuracağı sonuçları bildiğini ancak tedbir alma konusunda ihmalkâr davrandığını da sözlerine ekledi. Ne kadar eğitim verilirse verilsin harekete geçilmediği ve uygulanmadığı takdirde bunun kimseye bir faydasının olmayacağını hatırlatan eğitmenlerimiz toplumu bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti. Etkinliğimize il protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Desteklerinden dolayı Erzincan Belediyesine ve duyarlı davranışlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür ederiz.” dedi.

Anda Kardeşe Vefa Derneği Afet Bilinci Eğitmeni Gökhan İldaş programda gelen vatandaşlara “Afete Hazır Türkiye” projesi kapsamında afet bilinci kazandırmak amacıyla eğitim verdi.