Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

97. Yılında Coşkulu Kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Erzincan’da törenle kutlandı. Erzincan’da ki ilk tören Erzincan Belediyesi önündeki Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ile başladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı

Kutlama programı Erzincan Belediyesi önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Törende Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun Atatürk Anıtına çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundular.

Erzincan Belediyesi Önünde gerçekleştirilen törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, İzmir CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Bir önceki dönem AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, kamu kurum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, polis, askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar katıldı.

          

Atatürk Anıtına çelenk sunma töreninin ardından Erzincan Valisi Ali Aslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Valilik makamında tebrikleri kabul ederek, protokol mensuplarının zafer bayramlarını kutladılar.

                 

Valilik makamında gerçekleştirilen tebrik kabul merasiminin ardından Ordu Caddesi üzerindeki kutlama törenine geçildi. Düzenlenen törende Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, törendeki polis, asker ve vatandaşları, üstü açık arabadan selamladılar. Gerçekleştirilen selamlama merasiminin ardından tören Saygı Duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Töreni izlemeye gelen vatandaşlar ise tören birliklerinin geçişi esnasında ellerindeki Türk bayrakları ile coşkuya ortak oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasının ardından günün önemi üzerine konuşma ve okunan şiirler sonrasında askeri geçiş töreni yapıldı. Törende. 3. Ordu bölge bando komutanlığı ekiplerinin eşliğinde ilk olarak 59. Topçu Eğitim Tugayı ile 3. Ordu MEBS Alayı sancakları geçti. Sancağın geçişi esnasında protokol ve tüm izleyiciler sancağı ayakta selamladı. Geçiş töreni Garnizon birliklerinden oluşan mürettep Tabur, 59. Topçu Tugay’ına bağlı topçu taburu araç ve silahları ile geçiş yaptılar. Geçiş töreni Emniyet, Asayiş ve Trafik ekiplerinde görev yapan polis ve jandarma teşkilatlarına ait araçların geçişleri sonrasında kamu kurum ve kuruluşlara ait araçların geçişleri ile 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü bayram programı sona erdi.