Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

31 Aralık 2022 Tarihine Uzatıldı

1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren karar ile sürücü belgelerinde Çipli sisteme geçildi. Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi İçişleri Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2022'ye kadar uzatıldı.

1 Ocak 2017 tarihinde

2017 yılı sonrasında İçişleri Bakanlığı’nın yapmış olduğu düzenlemeyle yeni Cipli kimlik kartları, ehliyet ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Cipli ehliyete geçme süresi 31 Aralık2020 tarihi olarak belirlenmişti.

Erzincan İl Nüfus Müdürü Sevgül Zengin konu il ilgili yaptığı açıklamasında; 01.01.2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski sürücü belgelerinin yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sürecinde vatandaşlarımızın başvuru yoğunluğundan kaynaklı yaşayabilecekleri mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından alınan karar ile eski sürücü belgelerinin değiştirilme süresi 31.12. 2022’ye kadar uzatılmıştır” dedi..

2017 de başlanan yeni kimlik kartlarının dağıtımı 2023 Ocak ayına kadar devam edeceğini söyleyen Zengin, Yeni kimlik almak isteyen vatandaşlar; “Alo 199 ve internette e-kimlik sayfasından randevularını alarak nüfus müdürlüğümüze geldiklerinde fazla sıra beklemeden kimliklerini alabilecek.

EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER

Ehliyet yenileme için gerekli olan belgeler, ayrıca eski tip sürücü belgesini yenisi ile değiştirmek isteyenler, kimlik bilgilerinde değişim nedeniyle değiştirmek isteyenler, yıpranma nedeniyle değiştirmek isteyenler ve kayıp çalıntı nedeniyle değiştirmek isteyenler için gerekli belgeler.

Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı – Yeni Kimlik Kartı ya da Pasaport)

Eski sürücü belgeniz (eski ehliyetiniz)

Yeni çıkarılmış Sürücü Sağlık Raporu

Sürücü belgesi

Değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı makbuzu

2 adet BİYOMETRİK fotoğraf

Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

Adli Sicil Belgesi (Adliyeden alınacak olup Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)

Ayrıca Nüfus Müdürlüğünde parmak izi verilecek.