Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

190 Yıllık Bir Tarihe Sahip

Erzincan Köy ve Mahalleleri Dernek başkanı ve Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Oğuz Tekcan, Bu günün ‘Muhtarlar Günü’ ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, Gazi Meclisimize, İçişleri Bakanlığımıza ve genelgenin yayınlanmasında Emeği geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Erzincan Köy ve Mahalleleri

Tekcan Açıklamasında; “Nasıl siyasi partilerimiz demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıysa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Muhtar da demokrasinin temel taşıdır, ’Muhtarlık müessesesi 1829’dan günümüze 190 yıllık bir tarihe sahiptir. Genel ve yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinde köprü rolü oynayan muhtarlık Osmanlıdan Cumhuriyete taşınan önemli bir yerel yönetim birimidir. Bu yüzdendir ki 2016 yılından beri Muhtarlık Günü kutlanmaya başlanmıştır.

Türkiye’de 18.329 köy ve 32.044 mahalle Muhtarlığı olmak üzere 50.280 toplam muhtarın içinde 1.073 kadın muhtarımızda görev yapmaktadır.  Bugün bakıldığında 95 yıllık köy kanunu ve 75 yıllık mahalle kanunu ile sorunlara çözüm üretmeye çalışan bir Muhtarlık müessesesi görüyoruz. 442. ve 4541. Sayılı kanunlara göre sorumluluğumuz çok buna karşılık yetkimiz kısıtlıdır. Bu nedenle Muhtarlık yasalarımızın bir an önce Gazi Meclisimizden çıkmasını talep ediyoruz. Geçmişte iletmiş olduğumuz taleplerimizi dikkate alıp çözüme ulaştıran Hükümetimiz Muhtarlığı Cazip hale getirmiştir. Aday patlaması Yaşanmıştır.

SGK Primlerinin Devlet tarafından ödenmesi, Tek Tip Muhtar Kimliklerinin verilmesi, Muhtarlık görevlerinin sona erdikten sonra da silah ruhsat harcından muaf tutulması, Sadece köy Muhtarlarına tanınan Köy konağı yapılması amacıyla hazine arazilerinin yer tahsisi imkânı tüm muhtarlıklarımıza tanınmıştır, Muhtar ödeneklerimiz de iyi konumlara getirilmiştir.

MUHTAR ‘ HALKIN GÖZÜNDE DEVLET DEVLETİN GÖZÜNDE HALKTIR

 Halkımız İle Devletimizin Arasında Köprü Olduk Olmaya Da Devam Edeceklerini belirten Tekcan, “1829’dan bugüne kadar varlığını çok zor koşullarda devam ettiren ayrıca Görevi başında Şehit edilen Muhtarlarımıza ve Tüm Şehitlerimize Cenabı-ı Haktan Rahmet diliyorum. Son yıllarda Altın çağını yaşayan biz Muhtarlar için şu ana kadar yapılanlarda başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın İç İşleri Bakanımıza ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanımıza teşekkürler eder, Saygılarımızı sunarız. Tüm Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi.