Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

17 sürekli işçi kadrosuna Bin 80 Müracaat

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve bağlı birimlerinde çalıştırılmak üzere 17 adet sürekli işçinin alımına yönelik Covid-19 salgını nedeniyle ONLİNE olarak noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ek bina toplantı salonunda noter huzurunda ONLİNE olarak gerçekleştirilen kura çekiminde alımı gerçekleştirilecek olan 13 temizlik işçisi ve 4 güvenlik görevlisi için açık iş sayısının 4 katı asıl ve yedek olmak üzere belirlenen isimler Erzincan Binali Yıldırım üniversitesi WEB sitesi (www. ebyu. edu. tr) den ilan edilecek.

Kura çekimi öncesinde konu ile ilgili olarak açıklama yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, “Bugün üniversitemizde açılan İŞ-KUR üzerinden alımı yapılacak olan sürekli işçi kadrosu için 4 adedi güvenlik görevlisi 13 adedi de temizlik görevlisi olmak üzere 17 sürekli işçi kadrosu açılmıştı. Açılan bu kadrolara 14 Ağustos tarihine kadar müracaat alımı yapıldı. Bu süre içerisinde güvenlik görevlisi ve temizlik işçisi başvuralar için toplam Bin 80 müracaat oldu.

Alımı gerçekleştirilecek olan toplam 17 kişinin lise mezunu olma şartı getirdiklerini söyleyen Levent, “Lise mezunu olma şartını biraz eğitimli olmalarını istediğimiz için şart koyulmuştu. Üniversite mezunu olmamalarını istemememizin nedeni ise çalışmaya başladıktan sonra Üniversite mezunu olarak beni temizlikte çalıştırıyorlar söylentisinin önüne geçmek ve ayrıca kadro ilerlemelerinde hak iddia etmemeleri içindi.

Alınacak olan işçi kadrolarının çakılı kadro olduğunu söyleyen Prof. Dr. Levent, “Alınacak olan işçiler işe nerde başladı ise orada çalışmalarına devam etmek mecburiyetindeler. İşin muhteviyatı da oradan emekli oluncaya kadar kalınacak olan kadrolar olması.

Yönetmenlik gereği başvurularda alımı yapılacak olan mevcut sayının 4 katı kuraya tabi olunuyor. Güvenlik görevlisi için 3 adet Refahiye ve 1 adet Erzincan Binali Yıldırım üniversitesi için alımı gerek 4 güvenlik görevlisinde toplam müracaat 10 kişi olduğundan tamamı kuraya tabii olarak mülakata katılma hakkını elde ettiler. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde çalıştırılacak olan ve toplam 13 işçinin alımı için ise müracaat eden Bin 70 kişi içerisinden 52 asıl ve yedek kura çekimi gerçekleştirildi. Kurada isimi çıkan 52 kişi Erzincan Binali Yıldırım üniversitesi WEB sitesi (www. ebyu. edu. tr) den ilan edilecek ve mülakat için davet edilecek.