Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" Programı kapsamında, Erzincan’da 150 bin 250 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Yalnızbağ yerleşkesinde bulunan dağlık arazide gerçekleştirilen törende 30 bin fidan toprakla buluşturuldu. Erzincan’da 14 farklı bölgede gerçekleştirilen fidan dikimi programında 150 bin 250 fidan toprakla buluştu. Etkinlik yoğun katılımla gerçekleştirildi.

14 FARKLI NOKTADA DİKİMLER YAPILACAK

Açılış konuşmasını yapan Erzincan Orman İşletme Müdürü Tekin Işık; “ 11 milyon ağaç bugün fidan yarın nefes ol sloganıyla başlattığımız gelece nefes ol kampanyasıyla Erzincan’ımızda 150 bin 250 adet fidanı toprakla buluşturacağız. İlimizde 14 farklı noktada dikimler yapılacak. Fidanlarımız sarıçam, karaçam ve yaprak dökümlerde olup bulunduğumuz alanda 30 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Bir kişinin binden fazla ağaç dikmesi gerekiyor ve Guinness rekorlar kitabında adayız. Çekilen paylaşılan fotoğraflarla da en büyük insan albümünü oluşturacağız” ifadelerine yer verdi.

ERZİNCAN’A YAKIŞIR YEŞİL BİR KAMPÜS

Ardından konuşan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent; “ Erzincan’a yakışır bir şekilde yeşil bir kampüs olabilmesi için bugün burada 30 bin ağaç dikmeyi gerçekleştireceğiz. Bu yıl kampüse 15 bin ağaç dikimi gerçekleştirdik. Bugün 2 katını yarın 30 bin ağaç daha ilave etmeyi bu gördüğünüz alanı yeşillendirmeyi düşünüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

YEŞİL BİR TÜRKİYE

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise konuşmasında ; “ Türkiye’de yıllar önce bu ağaçlandırma programı her zaman yapılmak üzere bütün illerde hareket gördü ama bugün bir başka anlam kazanmakta. 11 milyon fidanı 11 Kasım 11.11 geçe toprakla buluşturulacak. Dikilen fidanlarımızın inşallah hep birlikte büyütmeye çalışacağız. Yeşil bir Türkiye, yeşil bir kampüs için bunu sürdürmemiz gerekiyor. Ormanlarımızı yakanlara inat yeniden bu memleketin topraklarına sahip çıkılmanın yolu bu dağlık arazileri ve bütün ovaları ağaçlandırmak yeşili korumakla mümkündür” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER KENDİLERİYLE GURUR DUYACAKLAR

Son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş; “ memleketi ağaçlandırmak için, fidanları toprakla buluşturmak için öğrenciler yoğun şekilde buraya geliyorlar. Bu meselenin sahip olunduğunu gösteriyor. 14 ayrı noktada yaklaşık 8 bin kişi bu etkinliğe katılacak. Bu bölgede 30 bin fidan dikimi olacak. Öğrencilerde bu fidanlarla birlikte yetişecekler. Yıllar önce biz fidan diktiğimiz alanları şu arda orman olduğunu görüyoruz. Öğrencilerimizde yıllar sonra diktiği fidanları orman olarak görecekler. Kendileriyle gurur duyacaklar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan protokol üyeleri, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar belirlenen alanda fidan dikim etkinliğini gerçekleştirdi