Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

102. Yılı Coşkulu Kutlandı

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yılı etkinlikleri Erzincan Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı'na Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğg. Ali Ekiyor, Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı.

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM eski başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırımın gönderdiği mesajlar okundu. 
Okunan mesajların ardından günün önemini anlatan konuşmasını yapan Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun; “Bugün Erzincan’ımızın Kurtuluş’unun 102.yılı vesilesiyle burada toplanmış bulunmaktayız. Hoş Geldiniz! Erzincan’ımız farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Mengücek Gazi’ye beylik olmuş, Yavuz Sultan Selim Han’ı misafir etmiş, milli mücadeleye can vermiş, “Ezan Dinmesin, Bayrak İnmesin!” diye kara toprağın bağrına düşmüş, yiğitlerin şehridir. 1 Dünya tarihinin en kanlı savaşı esnasında işgale uğrayan şehrimiz, aziz milletimizin şehrimizde ve tüm yurtta gösterdiği üstün mücadelesi ve bağımsızlık ülküsü sayesinde başarıyla sonuçlanmıştır. Anadolu’da verilen bu mücadele karanlığa ışık olmuş, yeni bir Kızıl Elma’ya dönüşmüştür. Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi Erzurum’da, Amasya’da, Sivas’ta, Anadolu’nun her karışında tutuşmuş, Kocatepe’de alevden sele dönüşmüştür. 
Aziz milletimizin tek parolası ” Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi” olmuştur. 2 Bize zaferi getiren bu iman ve sadakattir. Tarih sahnesinde bu aziz milletin düşmanı hiç tükenmemiştir. Henüz ecdat Asya bozkırlarında at koştururken tarih sahnesinde silecekleri sandıkları bu milleti Ergenekon’a hapsetmişlerdi. Yalnız Türk’ün gücü ve aklı ile orada bir destan yazarak yeniden doğuşunu hesap edememişlerdi. Ata yurdumuzdan Anadolu’ya yola çıkarken atlarımızın terkisine devlet töresini ve bağımsızlık aşkını almış bir ecdadın torunlarıyız. 3 Hani Akif diyordu ya : “Doğduğumdan beridir aşığım istiklale Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale” işte milletimizi aziz ve asil kılan bu anlayış olmuştur. Bizler zalime Yavuzca, mazluma Yunusça davranana yesebi dergahlarının alperenleriyiz. Mevlana’da hoşgörü Hacı Bektaşi Veli’de kardeşiz. İşte Erzincan bu kardeşliğin sevginin, samimiyetin ve hoşgörünün şehridir. 4 Geçmişten aldığımız güçle geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. 102.yıl önce bu topraklarda topla, tüfekle canımızı ortaya koyarak verdiğimiz bağımsızlık mücadelesini, bugün ilimde, bilimde, teknikte Türk Milleti’ne yakışır şekilde vermeliyiz. Yenilikçi, akılcı ve üretken olmak durumundayız. Bu kadim şehrimizde vatan uğruna can verme sırrına eren şanlı ecdadımızın emanetine sahip çıkma durumundayız. 5 Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bütün Türk yurtlarında hainlerle mücadele eden vatan evlatlarına yüce Allah’tan güç kuvvet diliyor tüm hemşerilerimin bu mutlu gününü büyük bir gururla kutluyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene” diyerek sözlerini tamamladı.
Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’un konuşmasının ardından tören sona erdi. Kutlama programı akşam saatlerinde il protokolünün de katılımı ile Zafer Yürüyüşü gerçekleştirilecek.
Erzincan Belediye Sarayı önündeki Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır,  Belediye Başkanı Bekir Aksun, 3. Ordu Kurmay Başkanı Tuğ General Ali Ekiyor, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabri Taş ve Gaziler Derneği üyeleri, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Askeri birlikler  katıldı..