Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alaçatı Kahve Evinden Vatandaşa Aşure İkramı

Muharrem Ayının 10.gününün geçmesi ile birlikte kent içinde Aşure dağıtımları da başladı. Erzincan’da Alaçatı Kahve evi işletmecisi Mesut Cebre, işletme tarafından hazırlanan 300 kişilik aşureyi vatandaşlara dağıttı.

Muharrem Ayının 10.gününün geçmesi

Ordu Caddesi üzerinde bulunan işletmesinin önünde kurduğu stant da müşterileri ve vatandaşlara Aşure ikramında bulunan İşletme sahibi Mesut Cebre, “Muharrem ayı biz Müslümanlar için çok önemli olmakla birlikte keder ve masumiyet ayıdır. Bu mübarek ayda, Allah’ın bize verdiği çeşitli nimetlerin birleşimi olan aşureyi sizlerle paylaşmak istedik” dedi.

Aşurenin çok farklı ürünlerin bir araya gelmesinden oluştuğunu ve çok lezzetli bir yemek olduğunu belirten Cebre, Muharrem ayı ve Aşure bizlere bir arada yaşama kültürünü anımsatır. Bizler iç içe bir çeşni gibi yaşamaya alışmış milletiz. Bu yüzden bugünün anlamı, dağıtılan tatlı kadar lezzetlidir. Afiyet olsun dedi.

Aşure alan vatandaşlar aşurenin lezzetli olduğunu belirterek Alaçatı Kahve evi işletme sahibi  Mesut Cebre ve çalışanlarına teşekkür ettiler.