Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Etkili Hutbe Sunumu Bölge Yarışması Düzenlendi

2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 2 Ağustos 2021 tarihinde Erzincan ili Cami-i Kebir’inde (Yenişehir Camii) sekiz ilin katılımıyla “Etkili Hutbe Sunumu” Bölge Yarışması düzenlendi.

2021 Yılı Camiler ve

Erzincan İl Müftülüğü, Artvin İl Müftülüğü, Ağrı İl Müftülüğü, Ardahan İl Müftülüğü, Bayburt İl Müftülüğü, Gümüşhane İl Müftülüğü, Kars İl Müftülüğü ve Erzurum İl Müftülüğü personelinden sekiz yarışmacının katıldığı programda Komisyon Başkanlığını Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır yaptı.

Komisyon Başkanlığını Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır yaptığı Etkili Hutbe Sunumu Bölge Yarışmasının komisyon üyeliğini, Erzincan İl Müftü Yardımcısı İsmail Yılmaz, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Sezgin, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Muhammet Sami Ünal ve Erzincan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İHL Müdürü Behlül Beksar yaptı..

Yarışma öncesi kurallar hakkında kısa bir bilgi veren Erzincan l Müftüsü Burhan Çakır, “yarışma öncesinde yarışmacılara 15 dakikalık hazırlanma süresi tanınacağını belirterek, Yarışmacı minbere sarık ve cübbe ile çıkacak, Hutbe usulüne uygun olarak makamsız ve tegannisiz okunacak, yarışmada kulaklık, cihaz vb gibi ekipmanlar kullanılmayacak, yarışmacılara 15 dakika süre tanınacak, yarışmacının hatalarından dolayı müdahalede bulunulmayacak ve yarışmacının okuyacağı hutbe metni zarfların içerisinde olup, aynı zarfın içerisinde yazılı olan rakam yarışmacının sırasını gösterecek” dedi

Metni okumanın 30 Puan, Fonetik ve diksiyonun 30 Puan, beden dili ve göz temasının 25 puan ve temsil, kendine güven ve dinleyenleri etkilemenin 15 puan üzerinden değerlendirilmesi neticesinde, Bölge birinciliğini Erzincan İl Müftülüğü Vekil İmam Hatiplerinden Abdulbaki Asal, ikinciliği Artvin İl Müftülüğü İmam Hatiplerinden İbrahim Barış ve üçüncülüğü ise Ağrı İl Müftülüğü Müezzin Kayyımlarından Fecri Acar adlı görevliler elde ettiler..

Yarışmada birinciliği elde edene 500 TL, ikinciye 300 TL ve üçüncüye 200 TL para ödülü verildi. Diğer 5 yarışmacıya ise 100’er TL para ödülü verildi. Ayrıca 8 yarışmacıya birer adet gömlek ve Diyanet İşleri Başkanlığı İlmihali hediye edildi.

İlimizde gerçekleştirilen bölge yarışmasında dereceye giren ve birinciliği elde eden İmam Hatip Abdulbaki Asal, 29 Ağustos 2021 tarihinde Aydın ilinde yapılacak olan Türkiye Etkili Hutbe Sunumu Final Yarışmasında ilimizi temsil edecek.