Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zam Şampiyonu Oldu

Türkiye’de, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,40 düştü. Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin dâhil olduğu bölgemizde tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,68 düştü.

Türkiye’de, tüketici fiyat endeksi

Türkiye’de, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,40 düştü. Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin dâhil olduğu bölgemizde tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,68 düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu Erzurum Bölge müdürlüğü tarafından Ocak ayı tüketici fiyat endeksi açıklandı. Açıklamada, Erzurum, Erzincan ve Bayburt (TRA1) Bölgesi’ndeki bir önceki aya göre artış, Türkiye oranının altında olduğu belirtildi.

TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ (TÜFE) AYLIK YÜZDE 1,06 ARTTI.

TÜFE’de (2003=100) 2019 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,06, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,35 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 17,16 artış gerçekleşti.

Erzurum, Erzincan ve Bayburt (TRA1) Bölgesi’ndeki bir önceki aya göre artış, Türkiye oranının altında;

TÜİK Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; TRA1 (Erzurum, Erzincan ve Bayburt) bölgesinde Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0,99 artarken, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 0,99, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,65, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 17,77 artış gerçekleşti..

Erzurum, Erzincan ve Bayburt (TRA1) bölgemizde Çarliston Biber zam şampiyonu

TÜİK Erzurum Bölge Müdürlüğü verilerine göre Erzurum, Erzincan ve Bayburt’un içerisinde yer aldığı (TRA1) istatistik bölgesinin Ocak ayında en çok zamlanan ve en çok ucuzlayan ürünleri açıklandı. Erzurum, Erzincan ve Bayburt’ta geçen ay yüzde 95,47 artış oranıyla çarliston biber zam şampiyonu olurken, bunu yüzde 86,87 oranıyla patlıcan, yüzde 15,56 oranıyla doğalgaz abonman ücreti, yüzde 15,47 oranıyla ultrason ücreti, yüzde 9,24 artış ile rakı takip etti.

Erzurum, Erzincan ve Bayburt (TRA1) bölgemizde en çok Kaban (Kadın için) ucuzladı. TÜİK Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; Erzurum, Erzincan ve Bayburt (TRA1) bölgesinde Ocak ayında fiyatı düşen ürünlerin başında kaban (kadın için) geldi. Ocak ayında kaban (kadın için) fiyatı yüzde 17,00 oranında düşerken, bu ürünü yüzde 15,79’luk düşüş ile ceket (erkek için) izledi. Ocak ayında fiyatı en çok düşen diğer ürünler arasında yüzde 10,00 ile elektrik ücreti, yüzde 9,84 ile spor ayakkabısı (çocuk için), yüzde 7,87 ile doğalgaz yer aldı.

Haber: Hasan Çakmak