Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sulama Miktarı Artmalı

Ziraat Yüksek Mühendisi Orhun Erten, havaların ısınmasıyla birlikte sebze ve meyve gibi ürünlerde sulamanın artırılmasının önemi hakkında açıklamalarda bulunarak sulamanın doğru yapılması önemli dedi.

Ziraat Yüksek Mühendisi Orhun

Erzincan’da yaz aylarının sıcak günlerin yaşanmasıyla birlikte, sebze ve meyve gibi ürünlerinde su isteği artamaya başladı. Hafta da bir su ihtiyacı olan ürünlerin 3 günde bir yapılmasının zamanını geldiğini dile getiren Erten, kavun ve karpuz da ise şeker oranın dengesi için de sulamanın doğru yapılması gerektiğini belirtti.

Konu hakkında açıklama yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Orhun Erten, sulamanın ürünler için önemli olduğunu dile getirerek konuşmasında şunlara yer verdi ; “ havaların çok ciddi ısınmasıyla ve gece, gündüz sıcaklık farkının artmasıyla sulama miktarını arttırmamız gerekiyor. Ürünlerimizde bir hafta yaptığımız sulamalarımızı biraz daha indireceğiz. Özellikle domates, biber, patlıcan sulamalarımızı mümkünse 3 günde bir, salatalığa her akşam, sebze grubunun diğer grupları olan karpuz, kavun grubunda da sulamayı arttırmalıyız ama dikkatli vererek de ürünlerdeki şeker oranının lezzetini azaltacaktır.

Kavun ve karpuz da sulamayı minimum alırken diğer ürünlerde arttırarak ürünlerimizin sulamasını bu şekilde yapmalıyız” diye konuştu.