Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sesimiz Duyulsun İstiyoruz

Erzincan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Meslek Edindirme Kursları (ERMEK) yoğun ilgi görüyor. Yılda iki dönem olarak 9 farklı alanda ev hanımlarına yönelik kurslarda ev hanımları aynı zamanda bütçelerine de katkı sağlıyorlar.

Erzincan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen

Erzincan Belediyesi bünyesinde Çalışma ve İş Kurumu ile Halk Eğitim İl Müdürlüğü’nün destekleriyle Dezavantajlı ailelere yönelik olarak açılan ERMEK Kurslarına eşleri vefat etmiş veya eşlerinden boşanmış 26 bayana yönelik olarak, örgü kursu veriliyor.

Verilen kurslar ile ilgili olarak bilgi veren ERMEK kurs öğreticisi Gülay Bedir Demir, “Bizim sınıfımız özel bir sınıf. Yani eşleri vefat etmiş veya eşlerinden ayrılmış 26 bayan kursiyerimiz var. Burada örgü işleri kursu veriyoruz. Şiş ile bebek örüyoruz. Bizim kursumuzun bir başka dezavantajlı olmasının nedeni de normal kurslar 3 ay 10 gün sürerken bizim kursumuz kesintisiz olarak 5 ay 15 gün sürüyor.

ERMEK kurslarının Erzincan Belediyesi ve İŞ-KUR destekli olduğunu söyleyen Demir, Kursiyerlerimiz bahsettiğimiz gibi dezavantajlı bayanlar. Kursları bittiğinde tekrar yazılabilmeleri için yönetmelik gereği 6 ay beklemeleri gerekiyor. Fakat öğrencilerimiz, kursiyerlerimiz Kurslarının devamlı olmasını istiyorlar. Eşleri vefat etmiş veya boşanmış olan ailelerimizin gelirlerinin olmaması nedeniyle kursların devamlı olmasını istediklerini belirten Kurs öğreticisi Demir, Gelirleri yok, kursiyerlerimizin bir kısmının zaten eşleri yok, bir kısmı eşlerinden kalan cüzi miktarda maaşları var ama boşanmış olan kursiyerlerimizden nafaka alamayanlar bile var. Çocukları olduğundan kendi ayakları üzerinde durabilmeleri gerekiyor. Bu yüzden de buradan elde ettikleri gelirin kesilmemesi için kursların devamını talep ediyorlar.

Kursiyerler ise sıkıntılarını çok anlatamadıklarını ifade ederek, özellikle Sayın Valimizden, Belediye Başkanımızdan ve yetkililerden bu konuda bizlere destek olunsun diyerek çağrıda bulundular.