Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ödeme Süreleri Uzatıldı

30 Haziran'da sona ermesi planlanan İmar Barışı ödemelerinde süre 31 Aralık 2919 tarihine kadar uzatıldı. Resmi Gazete ’de yayımlanan kararda, 31 Aralık 2017´den önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi almak üzere başvuruda bulunmuş olanların yapı kayıt bedeli ödeme süresi uzatıldı.

30 Haziran'da sona ermesi

Konu hakkında açıklama yapan Erzincan Çevre Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir, Yeni düzenlemede 30 Haziran 2019 olan tarih belli şartlar sağlanması kaydı ile 31 Aralık 2019 tarihine kadar ertelenmiştir dedi.

ÖDEME TARİHLERİ SÜRESİ UZATILDI

İl Müdürü Aydemir açıklamasında; “15 Haziran 2019 tarihinde imar Barış’ı başvuruları bilindiği üzere sona ermişti 30 Haziran 2019 tarihine kadar yatırılması gerekli olan ücretler noktasında 30 Haziran 2019 tarihine kadar yatırması gereken ücretler noktasında bugün çıkan resmi gazete ile yeni bir düzenlemeye gidilmiştir.

Yeni düzenlemede 30 Haziran 2019 olan tarih belli şartlar sağlanması kaydı ile 31 Aralık 2019 tarihine kadar ertelenmiştir. Ancak imar Barış’ı başvurusu yapmış ücretini yatırmamış vatandaşlarımızın 31 Temmuz 2019 tarihine kadar imar Barış’ı başvurularında çıkan bedelin yüzde 25’ini yatırmaları gerekmektedir. Kalan kısmı ise her aya eşit taksitler halinde her ayın 1’inde yatırmak şartı ile gerekli olan bedel üzerinden yüzde 2 eklenmek şartı ile 31 Aralık 2019 tarihine kadar yatırmaları gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın imar Barış’ı başvurusu yapmış ancak ücreti herhangi bir sebeple yatırmamış vatandaşların 31 Aralık tarihini dikkate alarak bu şartları sağlamak kaydı ile yatırmaları hususunu önemle arz ediyoruz diyen Aydemir, yatıracak olan Vatandaşlarımızın muhakkak 31 Temmuz 2019 tarihine kadar ana paranın yüzde 25’ini yatırmaları ve kalan aylarda ise her an yüzde 1’inde taksitler halinde yüzde 2 bedel artırımı şekli ile yatırmaları şartı ile resmi gazetede yayınlanan karar ile 31 Aralık 2019 tarihine ertelenmiştir.

Vatandaşlarımızın başvurularının uzatıldığı noktasındaki yanlış bilgilendirmeleri noktasında yatığı açıklamasında, başvurular 15 Haziran 2019 tarihinde sona ermiştir. Artık imar barışı ile ilgili herhangi bir başvuru e devlet sistemi üzerinden yapılamaz. Bu düzenleme sadece 15 Haziran tarihine kadar başvuru yapmış ancak ücretini yatırmamış vatandaşlarımız da ilgilidir.  

Vatandaşlarımızın bu hususa dikkat ederek, paralarını yatırmaları önemle.. Biz müdürlük olarak bu konu ile ilgili açıklama yapma gereği duyduk çünkü bu konu para yatırma noktasında belli bir şartlara tabidir. Bu şartları mutlaka sağlamaları gerekmektedir bu noktayı önemle vurgulamak istedik” ifadelerine yer verdi.