Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hareketlilik Yaşanacak

Erzincan ESOB başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Bedir Limon, KDV ve ÖTV indirimlerinin uzatılmasının hem vatandaşlar hem de esnaf ve sanatkârlar açısından sevindirici olduğunu belirtti.

Erzincan ESOB başkanı ve

Erzincan ESOB başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Bedir Limon, KDV ve ÖTV indirimlerinin uzatılmasının hem vatandaşlar hem de esnaf ve sanatkârlar açısından sevindirici olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete ‘de yayımlanan karara göre vergi indirimlerinin uzatıldığını aktaran Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi Bedir Limon, sürenin uzatılmasıyla iç piyasada yaşanacak hareketliliğin esnaf ve sanatkârların yüzünü güldüreceğini söyledi.

Erzincan ESOB Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Bedir Limon, KDV ve ÖTV indirim sürelerinin uzatılmasıyla, satışların azalması ihtimali sonucu oluşacak vergi kaybının da önüne geçileceğini ifade ederek, “Mobilya, otomobil, konut, motosiklet, tapu harcı ve ticari araçlarda ÖTV ve KDV indirimlerinin süreleri Resmi Gazete ‘de yayımlanan karar ile birlikte uzatıldı.. Tapu harçlarında yüzde 3’lük oran 31 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecek dedi.

Limon, Otomobillerdeki ÖTV indirimi 30 Haziran 2019 tarihine kadar uzatıldı ve ticari araçlarda KDV oranı yüzde 1 olarak 30.06.2019 tarihine kadar sürecek. Yine motosikletlerdeki 250 cc ve altında bulunanlar için ÖTV’nin sıfırlanması 30 Haziran 2019 tarihine kadar sürecek.” dedi.

Düğün sezonu yaklaşırken mobilya ve beyaz eşya da uygulanan indirimlerin yeni evleneceklere büyük avantaj sağladığını aktaran ESOB Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Bedir Limon, “Konutta KDV’nin yüzde 8 olarak uygulanması da 31 Aralık 2019’a kadar devam edecek. Evlenecekleri ve evini yenileyecekleri sevindiren en önemli gelişme ise mobilya ve beyaz eşya alanında oldu. Mobilyada yüzde 8 KDV, beyaz eşyada yüzde 0 ÖTV 30 Haziran 2019 tarihine kadar uzatıldı. Böylece düğün sezonu yaklaşırken hem alışveriş telaşındaki vatandaşlarımız hem de esnaf ve sanatkârlarımız karşılıklı olarak kazanç sağlamış olacaklar. Dolayısıyla bu vergi indirimleriyle iç piyasamızda hareketlilik yaşanacak.” dedi.

Haber: Hasan Çakmak