Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Günay, Süt Üretimimiz Azaldı

Bakan Pakdemirli, Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan çiğ süt tavsiye satış fiyatına verilecek desteği duyurdu. Buna göre, Bakanlıkça litre başına 30 kuruş destek verildiğini belirtti.

Bakan Pakdemirli, Ulusal Süt

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ocak-Nisan 2021 için geçerli litresi 2,80 lira olan çiğ süt tavsiye fiyatına, Bakanlıkça litre başına 30 kuruş destek verileceğini bildirmiş, “Ulusal Süt Konseyi 2021 Ocak – Nisan ayları için geçerli çiğ süt tavsiye satış fiyatını 2,80 lira/litre olarak açıklamıştır. Bakanlığımızca da aynı dönemde çiğ süt desteği 30 kuruş olarak uygulanacaktır. Böylece açıklanan bu çiğ süt tavsiye satış fiyatı ve 30 kuruş çiğ süt desteği ile Paritenin 1,30’un üzerinde kalmasını sağlamış olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açıklamasının ardından Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Faruk Günay, süt fiyatları ile değerlendirmede bulundu.

30 KURUŞLUK BİR BEKLENTİMİZ VARDI

Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Faruk Günay yaptığı açıklamasında; “Bakanlığımız tarafından yapılan süt fiyatları bizim beklediğimiz bir rakamın altında bir rakam oldu. Bakanlığımızın vereceği destekler ve hibeler ile birlikte süt fiyatı 3.10 kuruşa gelmiş oldu. Biz sabit fiyat 3 TL den başlamasını istiyorduk ve üzerine 30 Kuruşluk bir beklentimiz vardı.

YEM FİYATLARI SABİTLENMEDİĞİ SÜRECE BU ARTIŞIN HİÇBİR ANLAMI YOK

Yapılan zam ile ilgili olarak Nisan ayı sonuna kadar bir süre konulduğunu söyleyen Günay, Yem fiyatları sabitlenmediği sürece bu artışın hiçbir anlamı yok. Her yem zammı ile birlikte süt fiyatlarına da zam verilecekse bir süre bu idare edilir. Süt fiyatlarına 5 ay veya Bir yılda bir kez zam verilecekse bunu çiftçimizin kaldırması mümkün değil. Dolayısıyla yem fiyatları ile süt fiyatları orantılı bir şekilde artmasını istiyoruz.

SÜT ALIM KAPASİTEMİZ ÇOK DÜŞTÜ

Yeme zam gelecekse süte de zam gelmeli diyen Başkan Günay, Eğer yem fiyatları düşerse süt fiyatları da düşer, çünkü yem olmadan süt alma İmkânımız yok. Zaten süt alım kapasitemiz çok düştü. Normalde en kötü 60 ton süt toplarken şuan 40 tonlara kadar düştü. İnşallah bu aydan sonra artırımların başlamasını bekliyoruz. Yıl içerisinde bazı çiftliklerimiz sıkıntıdan ve maliyetlerin yüksek oluşundan dolayı kapanmıştı. Birçok çiftçimizde hayvanlarını kestirmişti. Sıkıntımız fazlaydı” dedi.