Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ESOB'dan Kredi Açıklaması

Erzincan Esnaf ve sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı ve TESK(Konfederasyon) Yönetim Kurulu üyesi Bedir Limon, Kooperatif kefaleti ile Halk Bankasınca kullandırılan kooperatif kredileri ile ilgili yapılan değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu

Erzincan Esnaf ve sanatkârlar

sanatkârdan 1 yıllık faaliyet geçmişi aranmakta idi. Bu düzenleme yeniden gözden geçirilerek kredi talep eden esnaf ve sanatkârın en az 3 ay faaliyet geçmişinin bulunması, ancak ulaştırma meslek kolunda faaliyet gösteren esnaf ve sanatkar için bu sürenin aranmaması şartı getirilmiştir.

Kredi borcu bitmeden esnaf faaliyeti sonlandıran ortakların kredileri kooperatif hesaplarından alınması uygulaması kooperatiflerimizi oldukça zora sokmakta idi. Yeni düzenleme ile kredi vadesi içerisinde ve kredi borcunun tamamını ödemeden esnaflık faaliyetini sonlandırmaları durumunda kredi bakiyesinin borçlu ortağın kendisinden defaten tahsil ve tasfiye edilmesi, bunun mümkün olmaması durumunda bakiye kredi tutarına Hazine faiz desteği olmaksızın KOBİ seğmeninde yer alan firmalara uygulanan tabela faiz oranı uygulanarak kredinin tahsiline devam edilecektir..

Kredi talep eden ortakların 01.05.2019 tarihinden önce kullandıkları kredileri kapatılarak(yatırım kredisi kullanmış olanlardan yatırım kredisi riskini kapatmasına gerek yoktur)yeni kredi kullanımı gerçekleştirilecektir. Kullanılacak kredi tutarına mevcut kredi bakiyesi eklenerek kredi kullandırılacak ve kullandırılan krediden eski kredisi tahsil olunarak işlem gerçekleştirilecektir. Dedi.