Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ekipmanlar Teslim alındı Faaliyete Geçiriliyor

Erzincan’da önemli projelerden birisi olan süt işleme tesisi için ihalesi yapılarak alım aşamasında olan Ekipmanlar gelmeye başladı. Yaklaşık 11 tır malzemenin ilk üç tırı teslim alındı.

Erzincan’da önemli projelerden birisi

Erzincan Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak olan süt işleme tesisinin makine Ekipmanlarının bir kısmı geldi. 3 tırın giriş yaptığı makinalarda buhar kazanları, dinlendirme tankları, peynir ve paketleme makinaları kontrol altında fabrikaya alındı. Toplam da 11 tır makine geleceği bildirildi.

Erzincan’da başlatılan süt fabrikasının alt yapı, üst yapı ve makine Ekipmanını tamamlama çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Ağustos ayı sonuna yetiştirilmesi planlanan fabrikaya hafta içerisinde toplamda 11 tır makine geleceği ifade edildi.

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Faruk Günay, günlük 50 ton süt kapasitesi olacak süt fabrikasının ihtiyaç halinde çift vardiya yapıldığı takdirde 80 tona kadar çıkarılacağını belirtti. Konuşmasına devam eden Günay, şunları kaydetti; “İl Özel İdaresi, Erzincan Belediyesi, Ticaret Odası ve birliğimizin ortaklaşa yaptığı bir süt fabrikamız var. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına vermiş olduğumuz projeyle hayata geçireceğimiz bu fabrikanın makine Ekipmanları bugünden itibaren gelmeye başladı.

Bugün 3 tır malzeme geldi, kısa bir süre içerisinde de makinaların büyük bir çoğunluğu gelecektir. Fabrikanın içeride kalan işleri de devam ediyor. Ağustos sonu itibari ile fabrikamız bitmiş bir vaziyette işlemeye başlayacak. Ankara’dan Kızılay şubesinden de misafirlerimiz gelmişti. Kızılay ile işletim konusunda adımlar atıldı. Bizlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylediler. Ağustos sonu gibide çalışmalarımıza başlayacağız. Bu süreçte bizde yardımlarını esirgemeyen destek olan herkese de teşekkür ederiz. Fabrikamızda süt ürünlerini işletmeye başlayacağız” dedi.