Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altın İyi Hava Yerine Kötü Durumları Sever

Erzincan’da uzun yıllar kuyumculuk yapan İsmail Miraç Durmaz, tasarruf için altın alanların bazı detaylara dikkat etmeleri gerektiğini dile getirdi. Altın fiyatlarındaki yükselişin hem dış hem de iç nedenleri olduğuna dikkat çekti.

Erzincan’da  uzun yıllar

Uluslararası piyasalarda altının dolar cinsinden fiyatının yükselişinde etkenin, Çin’de ortaya çıkan ve küresel ekonomiyi sarsmaya başlayan CORONA virüsü salgını olduğunu dile getiren Durmaz, salgının akıbetinin de bundan sonraki fiyatlar için belirleyici olacağını belirtti.

14 yıldır kuyumculuk yapan İsmail Miraç Durmaz, altınların farklı amaçlarla tercih edildiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu; “ altın fiyatlarında ki dalgalanma yaşanan olaylarla birlikte yükseliş yaşar. Altın iyi hava yerine kötü durumları sever. Artış durumunda da bu yönde ilerler. Bunun sebebi de paranın elde tutulma olayıdır. Güvenli liman olarak adlandırılan altın kötü durumlarda vatandaş yatırım aracı olarak görür ve yatırım yapmaya başlarlar. Arz talepten dolayı da artış söz konusu oluyor. Küresel boyutlu bir virüs söz konusu olduğundan dolayı bunun etkisi illa ki oluyor.

Böyle durumlar ekonomiyi sarsıyor diyen Durmaz, Ekonomi sarsıldığı zamanda vatandaş altını sağlam bir yatırım aracı olarak görüyor. Güvenli olarak da altını görüyor. Yatırım tavsiyesi olarak altını görmek doğru olmayabilir. Virüsün seyri olumlu yönde olursa altında düşmeler olur öte yanda yükselme olacaktır. Vatandaşımız altın alış ve satış için pek gelmiyor Piyasa oldukça durgun. Şöyle ki ihtiyacı olan mecbur kalıp bozduruyor. Yine almak içinde mecbur kalıp alıyor. Beklenildiği gibi bir piyasa canlılığı yoktur” dedi.