Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

100 TL'den Satılıyor

2 bin metrenin üzerindeki dağlık alanlarda yetişen Erzincan ve çevresinde halk arasında çaşır mantarı olarak bilinen mantar türünün toplanmasının zor olduğu kadar büyük ilgi gören mantarın kilosu da 100 TL’den satılıyor.

2 bin metrenin üzerindeki

Erzincan ve çevresinde halk arasında çaşır mantarı olarak bilinen mantar türü 2 bin metrenin üzerindeki dağlık alanlarda çaşır bitkisinin olduğu yerlerde bulunuyor. Toplaması zahmetli olan ancak lezzeti ile halk arasında büyük ilgi gören mantarının kilosu 100 TL’den satılıyor.

Erzincan ve çevresinde bu yıl etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle dağlarda çok miktarda mantar toplama fırsatı bulan köylüler, topladıkları mantarları Pazartesi günü yoğun kalabalığın yaşandığı Buğday Meydanına getirerek satıyorlar.

Mayıs ayının ilk haftası çıkan mantarı toplamak için sabahın erken saatlerinde dağların zirvelerine tırmanan Dursun Müldür, şunları kaydetti; “ mantarı Munzur Dağında topluyoruz. Bazen 5 sazın da 10 kilo toplayıp pazara getirip kilosunu da 100 liradan satıyoruz. Vatandaşların ilgisi da mantara oldukça yoğun” dedi.

Bir başka mantar satıcısı Özgür Özer de konuşmasında ; “ Tunceli, Tercan dağlarında topluyoruz. Çaşır mantarı olup oldukça sağlıklıdır. Yağışların bol olmasıyla da çoğalan mantarları her bahar döneminde buraya pazara getirip kilosunu 100 liradan satıyoruz” diye konuştu.