Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1 Eylül'de Başlıyor

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında (Trafik Sigortası) Tarife Uygulama Esasları Eylül ayından itibaren değişiyor. İkinci el araç alacak vatandaşlar, daha önce 15 gün satıcının sigortasını kullanabilirken bu durum ortadan Eylül ayında kaldırılıyor.

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu

Noter satışından sonra satıcının trafik sigortasını yeni alıcı 15 gün süre ile kullanabiliyordu. Eylül ayı itibari ile bu 15 günlük kısmı artık kullanamayacak. Yeni alıcı anında aldığı gün sigortasını kesmek zorunda kalacak. Yasa ile bu duyurulmuş durumda. Eylül itibari ile bu uygulama başlamış olacak.

Buna göre, ikinci el araç alacak vatandaşlar, daha önce 15 gün satıcının sigortasını kullanabilirken, Eylül den itibaren bu durum ortadan kaldırılıyor. Vatandaş satıcıdan arabayı alır almaz sigorta yaptırması gerekecek.

Önceden satıcının 15 günlük sigortası kullanıldığında, alıcının bu süre içinde yaptığı kaza ve benzeri işler, satıcının sigortasına yansıyor. Bu da satıcının daha sonraki araç alışında priminde sıkıntı yaratıyordu. Bunu gidermek için böyle bir düzenleme yoluna gidildi.